Creșterea producției de alimente în Europa este o prioritate în lumina războiului din Ucraina, iar Comisia Europeană încurajează statele membre să facă acest lucru prin Politica Agricolă Comună (PAC), a spus comisarul pentru agricultură.
Una dintre cele mai importante politici ale UE, Politica Agricolă Comună (PAC) are drept scop asigurarea siguranței alimentare a blocului european, un obiectiv ce a devenit extrem de actual din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.
Comisia Europeană invită toate părțile interesate să își prezinte observațiile cu privire la normele revizuite propuse privind ajutoarele de stat pentru sectoarele agricol, forestier și pescăresc.
Nouă dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au transmis Planul Național Strategic până la termenul limită de 31 decembrie. România se numără printre restanțieri, alături de țări precum Germania și Belgia.
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a solicitat flexibilitate din partea Comisiei Europene privind depunerea Planurilor Strategice, respectiv până la 1 martie 2022, în timpul discuțiilor din Consiliul Agricultură și Pescuit.
Eurodeputații decid marți ce fonduri vor fi disponibile pentru fermieri începând din 2023. După ani de negocieri, Politica Agricolă Comună (PAC) este clar conturată, deși nu mulțumește toate interesele.
România trebuie să pună mai mult accent pe partea de procesare a produselor agricole, astfel încât să nu mai exporte materii prime și să importe produse cu valoare adăugată mare, spune europarlamentarul liberal Daniel Buda.
Asociația susține că prezența ministrului liberal Adrian Oros la aceste negocieri capitale, ca reprezentant al României, provoacă foarte multă neliniște în rândul majorității fermierilor români.
Negociatorii Parlamentului European, ai Consiliului UE și ai Comisiei au ajuns vineri, după trei ani de negocieri, la un acord politic informal privind Politica Agricolă Comună (PAC), în perioada 2023-2027.
Deși Europa a renunțat la subvenționarea exporturilor de produse agricole, Politica Agricolă Comună continuă să joace un rol important în formarea prețurilor pe piețele internaționale.
Înainte de finalul președinției sale, Portugalia ar putea convoca un nou „super trilog” decisiv pentru a încheia discuțiile asupra reformelor aduse Politicii Agricole Comune (PAC), scrie EURACTIV.com.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.