Dezbatere despre dificultăți și inegalități de accesare a instrumentelor inovatoare în agricultură, organizată de EURACTIV România, proiect The CAP: Beyond Agriculture, cofinanțat prin programul IMCAP al Uniunii Europene. Partener media: StartupCafe.
Reprezentanții principalelor instituții ale UE pornesc marți discuțiile în trei privind principalele documente care guvernează Politica Agricolă Comună (PAC), având drept țintă creșterea ambițiilor în materie de protecție a mediului.
Ministrul agriculturii, aflat într-o vizită oficială în Franța alături de premierul Ludovic Orban, a discutat cu omologul său despre negocierile privind noua Politică Agricolă Comună, Pactul verde, dar și despre strategia Farm to Fork.
Cea mai mare parte a locuitorilor UE consideră că politica agricolă comună (PAC) le aduce beneficii și cetățenilor, nu doar fermierilor, relevă un sondaj Eurobarometru prezentat marți.
Comisia Europeană intenționează să crească finanțarea pentru sectorul apicol în perioada 2021-2027, susține europarlamentarul Daniel Buda, citând o informație furnizată de comisarul european Janusz Wojciechowski.
Politica agricolă comună a UE (PAC) își propune să sprijine fermierii și să îmbunătățească productivitatea agricolă,
pentru a asigura o ofertă sigură de alimente ieftine dar și un trai mulțumitor pentru fermierii europeni, protejând totodată mediul
Europarlamentarii români insistă pentru un sprijin susținut al fermierilor din bugetul UE, pentru ca sectorul agricol să nu fie afectat, în contextul crizei coronavirusului, dar și a secetei care se manifestă în prezent în România.
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Iulia Matei, a prezentat la Consiliul Afaceri Generale poziția României privind bugetul UE pentru 2021-2027, înaintea Consiliului European extraordinar de joi, dedicat acestui subiect.
Klaus Iohannis a avut vineri o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel, pe tema Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027, în vederea pregătirii reuniunii extraordinare a Consiliului European din 20 februarie.
În orice condiție se negociază bugetul pentru exercițiul bugetar 2021-2027 al UE, trebuie să fie un pic mai mare decât bugetul pe exercițiul care se încheie, a declarat Klaus Iohannis, înainte de întâlnirea cu președintele Consiliului European.
România a atras de la UE peste 11 miliarde de euro până în prezent din actuala perioadă de programare (2014-2020), prin Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.