Comisia Europeană a prezentat luni “Viziunea pentru agricultură și alimentație”, un document esențial pentru definirea liniilor strategice ale viitoarei Politici Agricole Comune (PAC) post-2027.
Nivelul de sensibilizare a opiniei publice cu privire la PAC este la cel mai înalt nivel din 2007, 78% dintre respondenți declarând că sunt la curent cu politica agricolă comună a UE, conform unui Eurobarometru publicat joi.
În cadrul ultimei reuniuni AgriFish, România a susținut asigurarea unui tratament egal pentru toate statele membre, prin aplicarea convergenței externe.
Politica Agricolă Comună (PAC) are nevoie de un buget separat, iar fermierii trebuie să fie siguri că vor primi banii fără discuții despre statul de drept sau alte condiții care nu țin de PAC, a afirmat miercuri la București, comisarul Wojciechowski.
După ce România a fost singura care nu a susținut concluziile Consiliului pentru o PAC "dedicată", ministrul ungar al Agriculturii, István Nagy, s-a întâlnit joi cu omologul român, Florin Barbu, pentru a aborda diverse teme, inclusiv viitorul PAC.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că sunt disponibili 400.000.000 de euro, bani europeni, pentru modernizarea infrastructurii de irigații.
Modificările Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună (PAC) al României pentru perioada 2023-2027 au fost aprobate de către Comisia Europeană, anunță, miercuri, Ministerul Agriculturii.
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că va utiliza exclusiv semnătură electronică pentru accesarea fondurilor UE și implementarea proiectelor finanțate prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 - 2027.
Comisia Europeană a anunțat că ia în considerare un nou suport financiar pentru fermierii din UE afectați de un aflux de produse agricole ucrainene, ca urmare a deciziei Poloniei, Ungariei și Slovaciei de a interzice importul de alimente din Ucraina.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.