Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PPE/PNL) a cerut 61 de milioane de euro în plus în bugetul UE 2025 pentru Vecinătatea estică, în special Republica Moldova.
Republica Moldova se alătură Ucrainei și Georgiei, cerând aderarea la Uniunea Europeană, într-un context geopolitic complicat, cauzat de invadarea Ucrainei de către forțele armate ruse.
Comisia Europeană a adoptat un pachet de asistență macrofinanciară în valoare de 3 miliarde de euro pentru zece state din cadrul politicii de extindere și de vecinătate, pentru a-i ajuta să limiteze impactul economic negativ al pandemiei de COVID-19.
Comisia Europeană a realocat 140 milioane de euro pentru a acoperi nevoile imediate din Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina ca parte a efortului global de răspuns la epidemia de coronavirus.
UE urmărește intensificarea comerțului, consolidarea conectivității și aprofundarea integrării economice cu Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, dar și consolidarea statului de drept în aceste state.
La șase săptămâni după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și cu două săptămâni înainte de alegerile europene, liderii UE se vor întâlni la Sibiu pentru a reflecta cu privire la agenda strategică ce va orienta activitatea UE în următorii ani
O navă din Ucraina s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Odessa, sâmbătă seară. Oficiali ucraineni au declarat că în barcă se aflau 36 de persoane, potrivit BBC, dintre care 23 dintre acestea au fost salvate.
Înaltul Reprezentant al politicii externe și securității europene, Federica Mogherini, a recunoscut timid că politica de vecinătate a Comisiei Barroso ar fi fost în unele cazuri "naivă sau de confruntare".
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.