Ieșirea din politica comună de azil a UE este aproape imposibilă din punct de vedere legal. Iar în Ungaria, presupusa ”criză a migranților” este fictivă. În plus, Olanfa nu e suprasolicitată în comparație cu UE, comentează Deutsche Welle.
Ministra olandeză a Migrației, Marjolein Faber, a notificat oficial Bruxelles-ul că dorește renunțarea la regulile UE în materie de azil, astfel încât Olanda să poată institui "cel mai dur regim privind migranții". CE a confirmat primirea scrisorii.
După intrarea în vigoare a Pactului privind migrația și azilul și adoptarea planului comun de punere în aplicare la data de 12 iunie 2024, Comisia Europeană oferă începând de pe 1 august sprijin și expertiză individualizate către nouă state membre.
Ungaria a fost condamnată joi de Curtea de Justiție a UE la o amendă de 200 de milioane de euro, precum și la penalități cu titlu cominatoriu pentru nerespectarea unei hotărâri a aceleiași Curți privind politica sa de azil, potrivit lalibre.be.
Un grup de 15 state membre ale UE a lansat un apel comun de externalizare a politicii de migrație și azil, pe modelul acordului semnat de guvernul italian cu Albania, pentru a transfera migranții pentru procedurile de cerere de azil.
Ministra germană de interne, Nancy Faeser, s-a aflat marți în România și apoi va ajunge în Bulgaria pentru a discuta despre combaterea migrației și cooperarea polițienească.
Reforma amplă a politicii europene privind migrația, care înăsprește controlul asupra sosirii migranților în UE și prevede un sistem de solidaritate între statele membre în primirea solicitanților de azil, este supusă miercuri votului final în PE.
Statele din interiorul Uniunii Europene vor avea obligația de a „prelua” din țările aflate sub presiunea migrației cel puțin 30.000 de migranți, pentru a le ușura sarcina.
După ce Parlamentul European și statele membre ale UE au ajuns miercuri la un acord asupra unei ample reforme a politicii europene privind azilul și migrația, Austria nu mai are de ce să se opună extinderii Schengen, susține eurodeputatul Pîslaru.
Parlamentul European și statele membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra unei ample reforme a politicii europene privind azilul și migrația.
Social-democrații (SPD) cancelarului Olaf Scholz și-au semnalat duminică disponibilitatea de a externaliza cererile de azil în Africa, așa cum a propus partenerul lor de coaliție - FDP.
După șase luni de la începerea punerii în aplicare a proiectelor-pilot referitoare la procedurile rapide de azil și returnare, Comisia Europeană a prezentat miercuri progresele semnificative înregistrate de România și Bulgaria.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.