Politica de coeziune va fi unul dintre principalele motoare pe care UE se poate baza pentru a-și realiza aspirațiile în domeniul digital și în materie de mediu, dar și pentru o redresare economică durabilă după pandemia de COVID-19.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 222 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și de apă uzată în județul Ilfov.
Comisia Europeană a permis realocarea unor fonduri din politica de coeziune pentru a răspunde nevoilor ridicate de pandemia de coronavirus, iar statele membre i-au folosit pentru investiții în spitale sau susținerea IMM-urilor în perioada de criză.
Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord privind cele mai importante fonduri care finanțează politica de coeziune a Uniunii pentru perioada viitorului cadru financiar multianual, 2021-2027.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de aproape 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a îmbunătăți furnizarea de apă potabilă sigură și colectarea și tratarea apelor reziduale în mai multe regiuni din România.
România a absorbit până acum 8,8 miliarde de euro din fondurile europene pentru politica de coeziune aferente perioadei 2014-2021, ceea ce echivalează cu o rată de absorbție de 38,9%, a declarat, luni, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.
Performanțele în atragere de fonduri ale municipiului Cluj-Napoca contrastează cu cele din multe alte orașe românești. Cum a reușit Clujul să atragă bani și cum îi folosește pentru dezvoltarea durabilă?
Comisia Europeană a aprobat miercuri o investiție de peste 145 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a finanța construcția șoselei de centură de 31 km în jurul orașului Bacău.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.