Premierul Niocolae Ciucă anunță printr-un mesaj postat pe Facebook faptul că rata de absorbție a fondurilor europene a crescut în 2022 de la 50% la 71%.
România va primi 2,14 miliarde de euro din Fondul pentru o tranziție justă (FTJ), pentru a sprijini o tranziție climatică justă către o economie mai atractivă și mai verde.
Comisia a aprobat o contribuție de peste 65 milioane euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, pentru o infrastructură mai bună de apă și de ape uzate în regiunea localităților Mediaș, Agnita și Dumbrăveni din județul Sibiu.
România primește 31,5 miliarde de euro pentru coeziunea economică, socială și teritorială, competitivitatea și tranziția verde și digitală în perioada 2021-2027.
Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 127 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a rezolva problemele de aprovizionare cu apă prin dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Buzău.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Comisiei Europene documentul care stabilește viitoarele linii strategice de finanțare și complementaritatea dintre fondurile și programele specifice Politicii de Coeziune
Consiliul UE a adoptat modificări legislative care permit statelor membre să redirecționeze fonduri din instrumente ale politicii de coeziune pentru a ajuta refugiații din Ucraina. În total, circa 17 miliarde euro pot fi utilizate în acest scop.
Pentru a sprijini statele membre care primesc și găzduiesc refugiații care au părăsit Ucraina din cauza războiului, Comisia a propus miercuri majorarea cu 3,4 miliarde de euro a prefinanțării totale din REACT-EU.
Comisia Europeană a aprobat vineri o investiție de peste 70 milioane de euro din Fondul de coeziune destinată îmbunătățirii infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov.
Invadarea Ucrainei și sancțiunile aplicate Rusiei, statul agresor, vor afecta serios și economia europeană. În acest context, UE caută soluții care ar contraveni politicilor adoptate în ultimii ani, care țintesc obiectivele climatice.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Infrastructură Mare (POIM), a asigurat în luna februarie semnarea a 160 contracte de finanțare cu o valoare totală de aproximativ 650 milioane de lei.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.