Reprezentanții guvernului român au avut o nouă sesiune de negocieri cu oficialii Comisiei Europene pe tema Programelor operaționale regionale, a transmis vineri Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
În elaborarea Planului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR), Guvernul a acordat atenție asigurării complementarităților cu programele operaționale specifice politicii de coeziune, susține ministrul Cristian Ghinea.
Implementarea programelor operaționale din cadrul financiar multianual va începe în 2022, estimează ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, care spune că banii oricum nu pot fi atrași în prezent.
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 24 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de peste 205 milioane de lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.
Autorități și beneficiari au vorbit miercuri, în cadrul unui webinar EURACTIV, despre fondurile de coeziune și rolul lor în sprijinirea comunităților locale, a instituțiilor de învățământ, cercetării sau a educației pentru copii defavorizați.
Peștera Ialomiței, cea mai vizitată peșteră din Munții Bucegi, se află în localitatea Moroeni, judetul Dâmbovița, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna.
În Uniunea Europeană, mai multe state pariază pe bicicletă și alte mijloace alternative de transport pentru a mai reduce traficul și poluarea. Autoritățile române au acordat prea puțină atenție pistelor de biciclete, inclusiv în orașele poluate.
Delgaz Grid, companie membră a grupului E.ON România, finalizează un proiect de investiții de 16,8 milioane de lei, parțial finanțat din fonduri europene, ce a vizat modernizarea unor stații de transformare.
Comisia a aprobat marți construirea unui drum expres între orașele Craiova și Pitești. UE va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două orașe.
În multe comunități din România abandonul școlar rămâne la cote ridicate, din cauza dificultăților economice și a unor probleme sociale greu de rezolvat. Cu sprijinul fondurilor de la UE, ONG-urile ajută statul să combată acest fenomen.
Obiectivele climatice ale UE sunt ambițioase și, pentru a ajunge la emisii zero până în 2050, este esențială reducerea poluării generate de transporturi. Finanțarea unor stații de încărcare a automobilelor electrice este un pas în această direcție.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.