Curtea de Apel București a respins vineri, ca neîntemeiată, contestația depusă de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți că dosarul în care deputata
Andreea Cosma, fiica fostului președinte al CJ Prahova Mircea Cosma, avea o condamnare de 4 ani de închisoare să se rejudece de la zero.
Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, ca nefondată, o contestație la executare prin care fostul lider al PSD Liviu Dragnea solicita să fie eliberat din penitenciar, pe motiv că este deținut nelegal.
PNL Prahova a anunțat vineri că îl susține pentru Primăria Ploiești pe fostul primar din perioada 2008-2012, Andrei Volosevici, fost membru ALDE, deși actualul primar e liberalul Adrian Dobre. Volosevici a fost achitat în primă instanță anul trecut.
Fostul președinte PSD al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a fost condamnat luni de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.
Liviu Dragnea a ajuns joi dimineață la instanța supremă, pentru judecarea unei contestații privind executarea pedepsei. Fostul șef al PSD a susținut că, dacă ar fi vrut, putea să plătea un preț, dar nu a făcut compromisuri.
Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova a decis vineri că fostul lider PSD poate beneficia de o zi liberă, în schimb, în final, permisia i-a fost refuzată de către conducerea închisorii.
Liviu Dragnea s-a adresat instanței europene pentru a cere anularea condamnării în dosarul angajărilor fictive la Direcția de Protecție a Copilului Telorman, dar Tribunalul UE a decis că este „în mod vădit necompetent” să judece această acțiune.
Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate marți cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani și 6 luni de închisoare, primită de fostul președinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.