Comisia Europeană are pe rol mai multe dosare cu încălcări ale legislației de mediu pe care autoritățile de la București nu au reușit să le rezolve încă.
În cursul nopții de 24/25 octombrie, între orele 20:00 și 24:00, concentrațiile poluanților monitorizați în cadrul Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului au înregistrat creșteri la aproape toate stațiile de monitorizare din țară.
CE solicită României să respecte cerințele Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător și un aer mai curat pentru Europa și să măsoare, să informeze publicul și să raporteze în mod fiabil cu privire la gravitatea poluării aerului.
România a pierdut circa 1 miliard de euro din finanțările europene nerambursabile din cauza fazării unor proiecte privind sisteme de management integrat al deșeurilor, arată un raport al Expert Forum prezentat miercuri.
Ministrul mediului, Costel Alexe, a dat vina pe Gabriela Firea pentru condamnarea României la CJUE din cauza poluării ridicate din București. El a cerut Primăriei Capitalei un plan de urgență pe termen scurt.
După ce ministrul mediului găsea și un aspect pozitiv în reducerea traficului și a activităților publice din București, nivelul de poluare a crescut din nou. De vină sunt arderile ilegale, susține Ministerul mediului.
Șeful Gărzii de Mediu București va fi demis, după ce ministrul mediului a cerut miercuri, pentru a doua oară, îndepărtarea sa din funcție, în contextul scandalului privind poluarea din București.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.