Manfred Weber, candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, a declarat într-un interviu că premierul ungar trebuie să renunțe la retorica anti-europeană dacă vrea ca formațiunea sa, Fidesz, să rămână în Partidul Popular European (PPE).
Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, a anunțat că 12 partide membre ale PPE au cerut oficial excluderea formațiunii lui Viktor Orban, o discuție în acest sens urmând să aibă loc pe 20 martie.
Confruntat cu critici din rândul popularilor, premierul ungar, Viktor Orban, nu renunță la campania antieuropeană, singura concesie fiind înlocuirea pe afișe a lui Jean-Claude Juncker cu Frans Timmermans, candidatul socialiștilor la șefia CE.
Partidul Popular European (PPE) nu vrea să amplifice conflictul cu Viktor Orban, deoarece o ceartă mai aprinsă ar putea să îl determine pe premierul ungar să se alieze cu formațiuni extremiste din alte state europene.
''Certată cu Bruxellesul, România preia timona UE'', titrează AFP, analizând semestrul ”tumultuos” care urmează pentru UE, ”pilotată” din ianuarie de România, al cărei guvern și-a multiplicat diatribele suveraniste la adresa Bruxellesului.
Formațiunile populiste amenință serios poziția partidelor tradiționale pe întreg continentul. Ce scor ar putea obține populiștii la alegerile europene de anul viitor, după o dezvoltare rapidă în ultimele două decenii?
Europarlamentarele din 2019 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Eurodeputații PPE Marian-Jean Marinescu și Siegfried Mureșan explică de ce scrutinul de anul viitor e diferit de precedentele.
Cum europarlamentarele se apropie, chiar dacă dezbaterea politică din România e acaparată de false teme și temeri, EurActiv a întrebat doi eurodeputați din S&D și un fost socialist despre cum văd alegerile din 2019 și teme de campanie.
La o săptămâna după moartea unui tânăr, care ar fi fost ucis de doi migranți, situația rămâne tensionată în orașul est-german Chemnitz, resentimentele ajungând la un nivel periculos. Șeful diplomației solicită implicarea cetățenilor.
Șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, a atacat statele guvernate de formațiuni populiste, precum Polonia și Ungaria, acuzându-le că nu respectă "principiile fundamentale" ale UE.
FT critică ”lașitatea” UE în fața regimurilor autoritare, pornind de la lipsa de solidaritate cu Canada în conflictul cu Arabia Saudită, amintind, totodată, și atitudinea blândă față de ce se întâmplă în state membre.DW vede cealaltă față a oglinzii.
În timp ce populiștii eurosceptici se organizează înaintea alegerilor europarlamentare pentru a le transforma într-un referendum despre existența UE, societatea civilă lansează un apel către forțele progresiste pentru a apăra blocul comunitar.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.