Comisiile Parlamentului i-au audiat pe repede înainte miercuri pe candidații propuși să ocupe posturile de miniștri în Guvernul Ciolacu. Fără a răspunde la întrebări incomode și printre certuri cu opoziția, toți au fost avizați pozitiv.
Marcel Ciolacu, președintele PSD din noiembrie 2019, a ajuns rapid, fără multă muncă, în fruntea politicii românești. În vârstă de 55 de ani, Ciolacu a devenit, de la prefect interimar al Buzăului, premier desemnat să formeze un Guvern.
Marcel Ciolacu și-a început marți primul discurs în calitate de premier desemnat să formeze noul Guvern cu un mesaj de "La mulți ani" pentru președintele Klaus Iohannis, care împlinește 64 de ani.
Conducerile PNL și PSD se reunesc marți, de la ora 11:00, în ședințe separate pentru noi discuții despre schimbarea premierilor de la finalul lunii mai și respectarea sau nu a prevederilor din protocolul de colaborare.
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară, la Antena 3, că e convins că va ajunge premier până pe 1 iunie și consideră că "e puțin probabil" ca președintele Klaus Iohannis să vină cu o altă propunere de șef al Executivului.
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat joi că, dacă în negocierile pentru formarea Guvernului se va decide ca PSD sau UDMR să fie primele formațiuni care dau premierul, el are destulă influență pentru a se opune.
Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că propunerea social-democraților pentru funcția de premier ar trebui să fie Marcel Ciolacu, notează Agerpres.
Biroul Politic Național al PNL a aprobat marți flexibilizarea mandatului de negociere cu forțele democratice din Parlament, precum și echipa de negociere, din care nu face parte și Nicolae Ciucă.
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat vineri că Guvernul propus nu are cum să treacă în Parlament. Dacă votul va avea loc miercuri, mai e timp pentru ca partidele să găsească elementele comune.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.