Guvernul s-a reunit vineri într-o ședință de Guvern de la ora 10:00, însă jurnaliștii nu au fost lăsați să intre în sală la începutul reuniunii. Nu este pentru prima dată când Guvernul blochează accesul jurnaliștilor la evenimente.
Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ) a anunțat miercuri că a suspendat calitatea de membru a principalului sindicat de jurnalism din Rusia, după ce acesta a stabilit filiale în regiunile ocupate din Ucraina, informează Reuters.
La Guvern a avut loc marți o ședință importantă a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic, în contextul cutremurelor din ultimele săptămâni din România.
Numărul jurnaliștilor uciși în 2022 a fost cu 50% mai mare decât cel din 2021, majoritatea crimelor având loc în Ucraina, Haiti și Mexic, relevă un raport prezentat marți de Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), potrivit DPA,scrie Agerpres.
Teheran a anunțat joi închiderea Institutului francez de cercetări în Iran, ca represalii la publicarea unor caricaturi ale liderului suprem iranian, Ali Khamenei, în publicația de satiră Charlie Hebdo.
Un studiu mediaTRUST a analizat, în perioada 1-9 noiembrie, peste 3.700 surse de informare din presa scrisă, radio, tv, online și social media, urmărind mențiunile celor 6 primari de sectoare din București în materialele difuzate.
mediaTRUST publică un studiu al vizibilității partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio și TV în perioada 1 octombrie – 31 octombrie.
Timp de câteva zile, o mare parte din presa din România a titrat cu litere mari: "Elon Musk e în România", "Petrecerea miliardarilor lumii la Castelul Bran".
USR a depus joi un proiect de lege pentru transparentizarea cheltuielilor pe care partidele politice le fac, din banii publici primiți ca subvenție, cu presa și propaganda.
Un studiu privind vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă în presa scrisă, presa online, radio și TV plasează membrii PSD pe primul loc, urmați de cei din PNL și UDMR.
PNL a plătit aproape 8 milioane de lei în doar două luni, cele de criză politică majoră, pentru promovarea în presă și pentru propagandă. Cel mai mare buget l-a avut PSD, peste 10 milioane de lei, scrie Europa Liberă.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.