CE le-a cerut comisarilor săi să nu participe la reuniunile ministeriale informale în timpul președinției maghiare a UE, în semn de protest față de eforturile diplomatice soliste ale lui Viktor Orbán privind Ucraina,a confirmat un purtător de cuvânt.
Premierul Ungariei, Viktor Orban, apropiat al Kremlinului, a sosit luni în China pentru a se întâlni cu Xi Jinping în continuarea a ceea ce el numește o "misiune de pace" cu privire la Ucraina,după ce săptămâna trecută a vizitat Kievul și Moscova.
Budapesta, care preia din iulie președinția rotativă a celor 27, a prezentat marți liniile generale ale programului său și a ales un slogan copiat după cel al fostului președinte al Statelor Unite, relatează ziarul Le Temps.
Premierul suedez Ulf Kristersson a prezentat marți, în plenul PE de la Strasbourg, prioritățile Președinției suedeze a Consiliului. Mai mulți eurodeputați români și bulgari i-au cerut să aibă ca prioritatea aderarea celor două țări la Schengen.
Consiliul UE și-a dat luni acordul pentru numirea Laurei Codruța Kövesi în funcția de procuror-șef european. Numirea trebuie să fie confirmată în mod oficial și de către Parlamentul European.
Colegiul Comisarilor și Președinția finlandeză a Consiliului UE au discutat vineri, la Helsinki, despre condiționarea finanțării europene de respectarea statului de drept.
Ministrul de Externe susține că nu știe cum a votat reprezentanta României la Bruxelles în cazul Laurei Codruța Kovesi, candidată la funcția de procuror-șef al Parchetul European, Meleșcanu îndrumând joi presa să se adreseze Ministerului Justiției.
Prima Președinție română a Consiliului UE a decurs bine mulțumită diplomaților și funcționarilor, mai puțin politicienilor. Cel puțin când vine vorba de cifre bilanțul e unul pozitiv.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.