Ore suplimentare neplătite, dureri, presiuni din partea șefilor: un român care a lucrat timp de doi ani la Tönnies povestește despre condițiile precare de lucru și de cazare ale muncitorilor subcontractori, relatează Deutsche Welle.
Tratamentul muncitorilor de la Tönnies, principalul producător de carne de porc din Germania, este criticat de ani buni. Dar abia acum, pe fondul pandemiei de Sars-CoV-2, pare să se producă o schimbare.
Sute de angajați din industria de prelucrare a cărnii din Germania sunt infectați cu COVID-19 sau se află în carantină, iar modul în care sunt tratați readuce în discuție condițiile de trai pentru angajații din această țară,comentează Deutsche Welle.
Implicarea autorităților române responsabile cu stoparea evoluției Pestei Porcine Africane în România este insuficientă și ineficientă, iar în acest sens Comisia Europeană nu va relaxa restricțiile privind comerțul cu carne de porc.
Prețul cărnii de porc și de pasăre va crește cu încă 30-40%, după scumpirile înregistrate în ultimele săptămâni, susține Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (ACEBOP).
În 1994, un tânăr de 21 de ani pornea pe un drum prea puțin bătut în România abia ieșită din comunism. Astăzi este membru al Romanian Bussines Leaders, o comunitate de antreprenori și manageri care-i ajută pe tineri să se lanseze în afaceri.
Peste 830.000 de fermieri persoane fizice și juridice au beneficiat de subvenții agricole în anul 2016, potrivit datelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
136 de companii din industria de prelucrare a cărnii au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste un milion de euro, dar profitabilitatea sectorului rămâne extrem de redusă, se arată într-o analiză sectorială a Coface.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.