Colegiul Parchetului European, format din procurorul șef Laura Codruța Kovesi și alți 22 de procurori reprezentând cele 22 de state care au aderat la instituție, și-au luat angajamentul solemn de a respecta obligațiile care decurg din funcția lor.
Pentru ca Parchetul European să exercite o influență semnificativă, este nevoie ca instituția să dobândească îndeajuns de multe resurse financiare și de personal, a spus Laura Codruța Kovesi într-un interviu acordat EURACTIV Slovacia.
Laura Codruța Kovesi a fost confirmată oficial în funcția de procuror-șef al Parchetului European, transmite Parlamentul European printr-un comunicat de presă.
Executivul UE a salutat acordul dintre Parlamentul European și Consiliu privind desemnarea fostei șefe a DNA ca lider al proaspăt-înființatului Parchet European.
Echipele de negociere ale Parlamentului și Consiliului au ajuns la un acord în privința numirii Laurei Codruța Kövesi în fruntea noului Parchet European.
Și Parlamentul European, și Consiliul UE au optat pentru Laura Codruța Kovesi ca prim șef al Parchetului European, dar până la instalarea în funcție mai sunt mulți pași formali de parcurs.
Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, scrie pe Facebook că în foarte scurt timp Laura Codruța Kovesi va prelua funcția de procuror-șef european, după ce negocierile dintre reprezentanții PNL și partenerii din PE "dau rezultate".
Premierul bulgar Boyko Borisov susține candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, o schimbare de 180 de grade față de votul acordat în urmă cu câteva luni.