Consiliul Concurenței a declanșat trei investigații privind posibile înțelegeri de stabilire a prețurilor
pe piețele producției de ulei de floarea soarelui, unt și zahăr și sunt vizați 13 producători.
Ministerul bulgar al Agriculturii va deschide un magazin de produse alimentare în care se vor vinde produse ale companiei naționale de lactate LB Bulgaricum, produse ale universităților și ale altor producători de alimente, scrie Dnevnik.
Europarlamentarul Dacian Cioloș nu înțelege de ce proteinele de insecte ar trebui să facă parte din preparatele culinare de pe teritoriul Uniunii Europene.
Guvernul ungar a prelungit până pe 30 aprilie 2023 plafonarea prețurilor la produsele alimentare, a anunțat Ministerul agriculturii, printr-un comunicat remis agenției de presă MTI.
Turcia își va continua eforturile pentru acordul asupra exportului cerealelor la Marea Neagră în ciuda ezitărilor Rusiei, a declarat luni președintele Tayyip Erdogan după ce Moscova și-a suspendat participarea la această inițiativă în weekend.
În toată Europa se întrevede o penurie de zahăr, existând riscul ca prețul dulciurilor să crească vertiginos, scrie cotidianul ungar Nepszava. În Ungaria, creșterea prețurilor la alimente a obținut deja medalia de argint în Uniunea Europeană.
Indicele global al prețurilor produselor alimentare a scăzut ușor și în luna mai, pentru a doua lună consecutivă, după ce în luna martie a atins un maxim istoric, scrie Agerpres.
Indicele mondial al prețurilor la alimente a atins un nou record, atingând cel mai înalt nivel din iulie 2011, potrivit unui raport publicat joi de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).
Exporturile de produse agroalimentare ale UE au ajuns anul trecut la 184 miliarde de euro, iar importurile - la 122 miliarde de euro. Ambele valori reprezintă o ușoară creștere de 1,4 % și, respectiv, de 0,5 %, comparativ cu 2019.
Întrebat miercuri la conferința de presă susținută după ședința de Guvern la ce produse a văzut scumpiri în ultimul timp când s-a dus la piață sau în magazine, ministrul mediului a răspuns că, de obicei, el duce plasa, dar a observat scumpiri.
Ministerul Economiei promovează un act normativ prin care va fi legalizat modelul de afaceri „from-farm-to-fork” (de la fermă la furculiță, adică fără intermediari), extins în Europa, dar considerat până acum ilegal în România de către ANPC.
Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a „Salatei cu icre de știucă de Tulcea” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.