Ministerul Economiei promovează un act normativ prin care va fi legalizat modelul de afaceri „from-farm-to-fork” (de la fermă la furculiță, adică fără intermediari), extins în Europa, dar considerat până acum ilegal în România de către ANPC.
Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a „Salatei cu icre de știucă de Tulcea” din România în Registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).
Deși Europa a renunțat la subvenționarea exporturilor de produse agricole, Politica Agricolă Comună continuă să joace un rol important în formarea prețurilor pe piețele internaționale.
Parlamentul European a aprobat un acord între UE și China de a proteja numele a 200 de specialități agroalimentare din Europa și China împotriva falsificării.
Comisia Europeană a decis să închidă procedura de infringement demarată împotriva României, pentru legislația care favoriza produsele alimentare românești.
După ce au eșuat în a convinge UE să accepte obligația ca supermarketurile să vândă majoritar produse alimentare românești, parlamentarii încearcă să forțeze cumpărătorii (de stat) să nu cumpere produse de import.
Produsele procesate incluse pe lista produselor agroalimentare pentru care a fost interzis exportul pe perioada stării de urgență ar putea fi eliminate la începutul săptămânii viitoare, afirmă ministrul agriculturii, Adrian Oros.
UE este un lider în domeniul combaterii științifice a schimbărilor climatice și ar trebui să devină un lider și în domeniul inovării în privința creșterii plantelor, consideră fostul comisar european pentru sănătate Vytenis Andriukaitis.
Produsul „Telemea de Sibiu” a fost înscris în Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate al Uniunii Europene, a anunțat Ministerul Agriculturii.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.