El a declarat că încă așteaptă răspuns de la omologii din 5 state UE pentru a putea preleva probe pe alimente similare cu cele comercializate în România. Daea a anunțat luna trecută că a cerut acest acord, după ce în unele țări s-au făcut deja teste.
Un nou studiu elaborat de autoritățile slovace a descoperit diferențe semnificative între calitatea produselor similare vândute în Slovacia și Austria, scrie EurActiv.com. În acest timp, România cere voie altor țări să facă teste.
Avansul puternic al importurilor a dus la creșterea de șase ori a deficitului din comerțul extern cu produse agroalimentare, deși exporturile de grâu s-au dublat anul trecut.
Eurodeputata S&D Daciana Sârbu vorbește, într-un interviu acordat EurActiv, despre problema diferenței de calitate între alimentele vândute în Estul și Vestul Europei, precum și despre importanța promovării producătorilor locali.
Senatorul republican John McCain, declara, în iunie, că, indiferent dacă Donald Trump va deveni președinte, sistemul democratic de control instituțional funcționează în SUA, spre deosebire de România.
Ministrul Agriculturii a ajuns într-un magazin, unde a constatat cu suprindere că sunt foarte multe produse poloneze și din alte țări, dar aproape nimic din România.
Importurile de produse agroalimentare cresc în timp ce exportul scade, pe fondul consumului ridicat pe plan local, arată datele Ministerului Agriculturii.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, vineri, că va promova produsele românești, deoarece multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.