Guvernul a adoptat un act normativ pentru stabilirea valorii ajutorului financiar pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi.
În ciuda suprafeței mici, Olanda are unul dintre cele mai performante sectoare agricole din UE, iar fermierii români pot afla secretele eficienței olandeze chiar de la un grup de firme din această țară.
Peste 830.000 de fermieri persoane fizice și juridice au beneficiat de subvenții agricole în anul 2016, potrivit datelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
El spune că nu are o normă juridică pentru a da numele firmelor ce practică dublul standard la alimente. Mihai Tudose cere cadru legislativ pentru a afla românii ce firme ne consideră a fi o țară de mâna a doua și ”să-i tratăm și noi ca atare”.
Parlamentarii au adoptat noi reguli privind etichetarea laptelui și a produselor lactate, care includ obligativitatea menționării dacă a fost folosit lapte praf și a originii materiei prime.
Chiar dacă valoarea pieței este destul de mică, de sub 1% din totalul vânzărilor de lactate, producția de lactate bio este foarte dinamică și foare ofertantă, apreciază producătorul de ambalaje Tetra Pak.
Premierul Dacian Cioloș a declarat, luni, la Alba Iulia, că alerta transmisă de autoritățile italiene Comisiei Europene se referă strict la produsele firmei de lactate Brădet, și nu la toată producția românească de brânză.
Un copil român de un an și două luni este internat la un spital din Florența (Italia), cu sindrom hemolitic uremic, iar autoritățile sanitare locale suspectează că îmbolnăvirea a fost provocată de brânză de la Lactate Brădet, scrie La Repubblica.
DSVSA Cluj a sistat, vineri și luni, distribuirea laptelui în cadrul programului "Laptele și cornul”, după ce mai mulți directori au reclamat calitatea produsului. Nici în Galați elevii nu mai primesc produse lactate, în urma unor toxiinfecții.
Circa 40 de copii de la Școala Gimnazială nr. 40 din Galați au fost internați, joi, în urma unor probleme digestive, scrie Monitorul de Galați. Între timp, la Pitești s-a descoperit că mai mulți copii au mâncat brânză de vaci infestată cu e.coli.
Institutul Cantacuzino a anunțat că profilul genetic al tulpinilor de e.coli izolate de la pacienți nu sunt identice cu cele din brânza de la Brădet. Ministrul Irimescu se disculpă, precizând că n-a spus că produsele firmei din Argeș sunt de vină.
Premierul Cioloș a declarat că ministrul Irimescu nu ar fi trebuit să anunțe numele firmei Lactate Brădet, atât timp cât nu avea toate elementele.În același timp, ANSVSA a anunțat că nu e nicio legătură între Lactate Brădet și îmbolnăvirea copiilor.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.