Ministerul Educației a transmis luni seară că numărul total de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor la nivel național, înregistrate în perioada 23 februarie - 1 martie, este de 405.
Procesul de vaccinare a cadrelor didactice în centre special dedicate lor și după o procedură de programare diferită decât la restul categoriilor va debuta miercuri.
Senatoarea PNL Alina Gorghiu a inițiat o propunere legislativă prin care profesorii trimiși în judecată pentru fapte împotriva libertății și integrității sexuale să fie suspendați de la catedră.
Ministerul Educației informează printr-un comunicat de presă că dorește "redeschiderea cât mai grabnica a școlilor", în funcție de evoluția situației epidemiologice și a campaniei de vaccinare.
Începând cu 1 decembrie 2020, CNCD implementează, în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Politici Publice proiectul ”Combaterea discriminării în clasă – ghid pentru profesori”.
Un sondaj realizat printre profesori și personal auxiliar din școli arată că peste 50% dintre respondenți nu doresc să se vaccineze împotriva Sars-CoV-2.
Ministerul educației și cercetării pune la dispoziția tuturor cadrelor didactice, începând de marți, sesiunile online de îndrumare și consiliere „Educația Continuă”, sesiuni pentru desfășurarea activității de predare în sistem online.
Guvernul a sesizat Curtea Constituțională cu privire la neconstituționalitatea legii pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învățământ în contextul epidemiei COVID-19.
Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat pe articole un proiect de lege inițiat de PSD prin care cadrele didactice, personalul auxiliar și personalului nedidactic primesc un stimulent de risc cuprins între 1.500 și 2.000 de lei.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea ca profesorii și personalul școlar auxiliar să primească bonusuri, motivând că și ei sunt, odată cu începerea școlii, în "linia întâi".
Ministrul educației spune că decizia privind modalitatea în care se vor prezenta elevii la cursuri va fi luată de consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ.
Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri, întrebat fiind de ce s-a amânat creșterea salariilor profesorilor, că banii necesari au fost prevăzuți în buget, dar între timp au intervenit alte cheltuieli din cauza pandemiei.