Comisia Europeană va reevalua situația bugetară a României, stat aflat în procedura de deficit excesiv, de îndată ce noul guvern va prezenta un buget pentru 2022 și o strategie bugetară pe termen mediu.
Premierul Florin Cîțu a spus luni că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB și a susținut că social-democrații vor să scoată România din Uniunea Europeană.
Eliminarea sporurilor bugetarilor va fi abordată în noua lege a salarizării, a anunțat luni seară liderul PNL, Ludovic Orban, sugerând că nu vor fi adoptate măsuri de tăiere în legea bugetului de stat.
Bugetul pentru 2021 este unul al relansării, prioritatea numărul 1 fiind relansarea economică, a declarat joi seara ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, după ce proiectul de buget a fost pus în dezbatere publică.
Bugetul pentru 2021 va avea un deficit de circa 7,1% din produsul intern brut, care este stimulativ pentru economie, chiar dacă toate ministerele ar vrea mai mulți bani, a spus miercuri prim-ministrul Florin Cîțu.
România își propune să reducă gradual deficitul bugetar într-o perioadă de patru ani, astfel încât abia în 2024 deficitul va coborî sub nivelul maxim acceptat de UE, de 3% din produsul intern brut.
Guvernul va reduce unele cheltuieli bugetare pentru salariații din sectorul public, în încercarea de a reduce deficitul din acest an la circa 7% din produsul intern brut, au declarat surse guvernamentale pentru EURACTIV România.
Premierul spune că bugetul pentru 2021 nu este gata încă, pentru că mai așteaptă propuneri de reforme de la ministere. Dar Florin Cîțu insistă că guvernul va pune economia României pe o direcție de creștere economică sustenabilă.
Premierul Florin Cîțu a declarat luni că bugetul pentru 2021 va fi construit în baza unui deficit în jur de 7% din PIB, care să nu pună frână economiei.
Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la Bistrița, că executivul său va întocmi proiectul de buget pentru 2021, dar ar prefera ca acesta să fie dezbătut de Parlamentul rezultat în urma alegerilor programate în ultima lună a anului.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.