România are nevoie urgentă de noi capacități de producție de energie verde, dar legiuitorii au ales să supraimpoziteze chiar energia regenerabilă, ceea ce ar putea duce la falimente ale unor producători, avertizează industria.
România nu este deloc pregătită să treacă la etapele viitorului în domeniul energetic, așa cum fac deja alte țări, a declarat marți Răzvan Nicolescu, senior expert în cadrul Deloitte și fost ministru al energiei.
Uniunea Europeană vrea să crească mai rapid producția de energie din surse regenerabile. Paradoxal, aceasta este o veste bună și pentru cei care exploatează o sursă convențională de energie - gazele naturale.
Localnicii din Scoreni (Republica Moldova) nu au mai avut lumină noaptea pe străzi de vreo 35 de ani. De la „perestroikă” încoace, au rămas doar stâlpii vâjâiți de vânt. Europenii le-au dat o nouă „viață”. Acum, noaptea, se vede totul ca în palmă.
Statele din Europa Centrală și Europa de Sud-Est au nevoie de o extindere a infrastructurii energetice, iar Comisia Europeană dorește să finanțeze anumite proiecte prioritare.
Premierul Sorin Grindeanu și directorul Enel România, Georgios Stassis, au discutat marți, la Palatul Victoria, despre securitatea energetică a României și oportunitățile de investiții în acest domeniu.
Autoritățile susțin că au pregătit cadrul legislativ necesar pentru punerea în aplicare a "Pachet Energetic III" al UE. Aceasta ar însemna mai multe posibilități de alegere pentru consumatori, creșterea investițiilor și siguranța energetică.
Companii străine negociază achiziția unor firme de energie din Republica Moldova și startul unor proiecte de explorare a hidrocarburilor, dar concretizarea acestor colaborări depinde de rezultatul alegerilor, spune un fost ministru român al energiei.
România are nevoie de investiții de 5 miliarde de lei pentru a menține rețeaua de electricitate în parametri funcționali, însă Transelectrica, operatorul sistemului național de transport, nu are asigurate fondurile.
Turkmenistan, Afganistan, Pakistan și India pornesc construcția unei conducte de gaz de zece miliarde de dolari care ar trebui să reducă deficitele energetice ale Asiei de Sud, dar care traversează o zonă de conflict.
Guvernul Cioloș va susține producția de energie atât din surse convenționale, cât și regenerabile, potrivit programului de guvernare cu care se prezintă în fața Parlamentului în acest început de săptămână.
Nuclearelectrica și China General Nuclear Power Corporation au semnat, luni, memorandumul de înțelegere privind construcția și operarea a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.