Ministerul Energiei va susține demararea de proceduri pentru amendarea legii care vizează schema de suport pentru energia regenerabilă, după ce o serie de investitori în domeniu au început să renunțe la proiecte.
OMV Petrom se pregătește să vândă singurul său parc eolian din România, în conformitate cu strategia sa de a se concentra asupra activității de bază și în contexul scăderii prețurilor la țiței, potrivit unor surse citate de Bloomberg.
Vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, a vorbit joi la București despre implicațiile propusei Uniuni Energetice, între care asigurarea accesului la energie pentru toți, în perspectiva țintelor de dezvoltare globală 2030.
Business as usual pentru gigantul german din industria chimică BASF. Compania tocmai a încheiat o afacere de miliarde cu Gazprom, prin care își asigură exploatarea unor câmpuri de gaze din Siberia.
Klaus Iohannis și Victor Ponta au avut, miercuri, două întâlniri separate cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom, legate de asocierea dintre cele două companii pentru explorarea și exploatarea resurselor de țiței și gaze din Marea Neagră.
Guvernul a mandatat ministerul energiei să voteze în cadrul AGA la Complexul Energetic Oltenia în favoarea constituirii societății mixte care ar trebui să construiască un grup energetic de 600 MW la termocentrala Rovinari.
Premierii Victor Ponta și Valeriu Streleț au vorbit, joi, la telefon, discuția vizând aprofundarea și diversificarea colaborării bilaterale dintre R. Moldova și România, procesul de integrare europeană și realizarea proiectelor
energetice comune.
Rusia ia în calcul să livreze în mod direct energie Greciei, pentru a-i sprijini economia, a declarat duminică ministrul rus al Energiei Aleksandr Novak, citat de agenții rusești.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.