Zeci de mii de euro pentru a promova rezoluții în favoarea Rusiei și plăți făcute de un grup de presiune legat de Kremlin în favoarea politicienilor europeni, inclusiv italieni, care se opun măsurilor Bruxelles-lui împotriva Moscovei.
Poziția guvernului britanic față de regimul rus este foarte clară: relațiile dintre Londra și Moscova au fost înghețate cu mult înainte de invazia Ucrainei.
Igor Lukes, profesor de relații internaționale la Universitatea din Boston, a comentat pentru publicația spaniolă La Razon acțiunile controversate ale premierului ungar, liderul UE cel mai apropiat de Putin.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
Guvernul ungar a promis că va revizui conținutul provocator al unui manual online de geografie de clasa a VIII-a, care prezintă agresiunea rusă împotriva Ucrainei ca pe un conflict civil alimentat de Rusia, UE și SUA, relatează InfoPost.
Grupul de hackeri ruși "Killnet", care a lansat un atac împotriva site-urilor mai multor instituții de stat din Bulgaria, l-a indicat ca țintă personală pe procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheșev, reiese din postările pe Telegram ale grupului.
Bulgaria s-a dovedit din nou a fi o țintă ușoară pentru atacurile hibride rusești – de data aceasta prin încercarea Moscovei de a o implica în explozia podului din Crimeea.
Rusia a trimis în mod discret cel puțin 300 milioane de dolari în total unor partide politice și candidați în peste 20 de țări începând din 2014 pentru a-și exercita influența, potrivit unei estimări a serviciilor de informații americane.
Polițiști mascați și în uniforme de camuflaj au intrat miercuri în locuința lui Evgheni Roizman, poate unul dintre cei mai fervenți critici ai războiului din Ucraina care vorbea încă liber în Rusia, arestându-l pentru ”discreditarea” armatei ruse.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.