SUA au acuzat miercuri doi angajați ai postului tv RT, deținut de statul rus, de spălare de bani. Aceștia ar fi pus la cale o schemă de angajare a unei companii americane care să producă conținut online pentru influențarea prezidențialelor din 2024.
Agentstvo Media estimează că școlile rusești își dedică acum 12% din timpul de instruire propagandei de stat – în creștere față de 6% anul trecut și doar 3,4% în 2022, notează Meduza.
O personalitate din lumea presei ruse și totodată un aliat al lui Putin a pus sub semnul întrebării dependența crescândă a Rusiei față de China, el avertizând că asta face ca țara să devină vulnerabilă, potrivit Newsweek.com.
"De la un moment încolo, propaganda antiliberală a devenit contraproductivă pentru propriile sale obiective, spune jurnalistul Petăr Karaboev pe dnevnik.bg.
Potrivit Microsoft și Centrului său de analiză a amenințărilor, grupuri de influență rusești încearcă să semene frica pentru a descuraja spectatorii să participe la Jocurile Olimpice, relatează Le Figaro.
Poliția belgiană și franceză au efectuat miercuri dimineață o serie de percheziții la birourile Parlamentului European din Bruxelles și Strasbourg, precum și la domiciliul unui colaborator parlamentar în cartierul Schaerbeek din Belgia.
Rușii caută în teritoriile ocupate fragmente de sisteme de apărare aeriană Patriot, susține Andri Iusov, reprezentant oficial al Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev.
Marea Britanie și Finlanda au semnat un acord de parteneriat strategic pentru a-și consolida legăturile și pentru a face față "amenințării unei agresiuni ruse" în Europa, a anunțat Ministerul britanic de Externe.
Platforma ungară aHang a lansat o petiție online pentru demisia ministrului ungar de externe fiind că "departamentul de externe condus de Szijjártó știa exact despre atacurile cibernetice rusești, care au fost numite drept minciuni de campanie”.
Dezinformarea este considerată una dintre principalele amenințări pentru democrație, nu numai în Europa, dar și în restul lumii. În ultimele luni s-a constatat o intensificare a campaniilor de dezinformare în legătură cu politicile Uniunii Europene.
Ministerul Justiției din Republica Moldova a cerut miercuri instanței de la Chișinău să impună restricții asupra activităților politice ale partidului pro-rus Șansă, care este legat de oligarhul fugar Ilan Șor.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.