Beijingul și-a mărit stocul de la 350 la 410 focoase nucleare, potrivit Institutului Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm. India, Pakistanul și Coreea de Nord și-au crescut stocurile, la fel ca și Rusia, dar într-o mai mică măsură.
Moldova a anunțat sâmbătă că a găsit resturi de racheră pe teritoriul său, după un nou val de lovituri rusești asupra Ucrainei, condamnând aceste atacuri, scrie La Libre Belgique.
Forțele Navale ale Ucrainei au raportat luni că Flota Rusiei menține o navă în Marea Neagră, însă aceasta nu este înarmată cu rachete Kalibr, potrivit agenției de presă Ukrainform.
Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat joi SUA că rachetele hipersonice vor fi în curând aproape de țărmurile NATO, după ce ambasada SUA a declarat într-un videoclip că este solidară cu rușii care s-au opus războiului din Ucraina.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că România a fost în contact permanent cu autoritățile poloneze și cu NATO după ce două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei și au ucis doi oameni.
Două rachete au căzut pe teritoriul Poloniei, în orașul Przewodów din districtul Hrubieszów, aflat la granița cu Ucraina. În urma exploziilor, două persoane și-au pierdut viața, relatează presa poloneză.
Iranul, care dispune de unul din programele balistice cele mai avansate din Orientul Miijlociu, a reușit să fabrice o rachetă hipersonică, au anunțat joi Gardienii Revoluției.
Kremlinul a instalat aparate MiG-31 și rachetele lor Kinjal la o bază din Belarus, un "mesaj către Occident", potrivit Ministerului britanic al apărării.
Președintele Klaus Iohannis a condamnat din nou marți atacurile Rusiei cu rachete asupra unor obiective civile din Ucraina și a anunțat că ele nu reprezintă o creștere a riscurilor pentru România în acest moment.
Ministrul de externe din Republica Moldova, Nicu Popescu, a anunțat că trei rachete trase de ruși spre Ucraina au încălcat spațiul aerian al țării sale.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.