Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, s-a angajat vineri să "răzbune" moartea influentului general iranian Qassem Soleimani, ucis mai devreme într-un raid american la Bagdad, informează AFP și Reuters.
Siria: atac asupra unei baze militare a Regimului Assad, lângă orașul Homs. Atacul vine la scurt timp după ce președintele american, Donald Trump, a spus că vinovații vor plăti pentru ceea ce s-a întâmplat la Douma.
Israelul a avertizat sâmbătă că Iranul și Siria „se joacă cu focul”, precizând că nu dorește să se ajungă la o escaladare dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creștere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria.
Bucureștiul susține în continuare identificarea și implementarea unei soluții politice a crizei siriene, prin intermediul unui proces de tranziție politică.
Întrebat vineri dacă Statele Unite au informat în vreun fel România și partenerii NATO că urmau să bombardeze Siria, șeful Executivului a precizat că este "convins" de acest lucru.
Președintele Trump s-a referit la atacul chimic recent din Siria în timpul unei conferințe de presă cu regele Abdullah al Iordaniei miercuri, 5 aprilie. “Atacul asupra copiilor a avut un impact foarte mare asupra mea”, a spus el.
SUA au lansat rachete asupra unor ținte militare din Siria. Oficiali citați de Washington Post spun că operațiunea comandată de Trump este menită să îl pedepsească pe președintele Siriei, Bashar al-Assad, și să lovească în forțele aeriere siriene.
Forțe proguvernamentale siriene au executat cel puțin 82 de civili - inclusiv femei și copii - în cartierele din estul Alepului pe care le-au recucerit de la rebeli, a anunțat marți ONU, scrie BBC Online.
Liderul de la Kremlin vrea să facă, din nou, Rusia puternică. Iar pentru asta e dispus să schimbe prin forță frontierele. Vladimir Putin pune, astfel, sub semnul întrebării întreaga ordine mondială de după 1945.
Orașul Alep este pe cale să fie asediat de forțele regimului de la Damasc și ar putea suferi aceeași soartă ca orașul martir Srebrenița, din Bosnia, în 1995, susțin mai multe organizații nonguvernamentale, în pofida acordului de încetare a focului.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.