Consiliul UE a adoptat vineri o recomandare în cadrul procedurii de deficit excesiv care vizează România, arătând că deficitul trebuie să reintre în limitele admise în Uniunea Europeană nu mai târziu de 2024.
Consiliul UE recomandă României creșterea rezilienței sistemului sanitar, promovarea investițiilor private pentru a favoriza relansarea economică, dar și evitarea adoptării de măsuri care ar pune în pericol sustenabilitatea finanțelor publice.
O dezbatere privind implicarea României în Semestrul European, la care au participat ministere, parteneri sociali, mediul academic și mass-media, a pus în discuție modul în care sunt implementate obiectivele asumate la nivel național.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.