Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat joi că rectificarea bugetară nu poate avea loc mai devreme de adoptarea măsurilor fiscale și de reducere a cheltuielilor, altfel România riscă să atingă un deficit bugetar de 7%.
Impactul bugetar pentru majorările salariale și primele decise de Guvern pentru a pune capăt grevei generale din educație se ridică aproape la 3 miliarde de lei până la finalul anului.
Ultima rectificare bugetară va fi adoptată într-o ședință de Guvern care va avea loc joi, în jurul orei 11:00, dar asta în funcție de finalizarea procedurilor, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.
Guvernul României a finalizat analiza pentru ultima rectificare bugetară din acest an. Această rectificare, care va fi pozitivă, are în vedere o creștere a veniturilor bugetului general consolidat cu 500 milioane lei.
Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, au vorbit miercuri despre măsurile pe care Guvernul le-a luat, în ciuda crizelor pe care le traversăm.
PSD cere premierului Florin Cîțu să dea explicații despre rectificarea bugetară, după ce Consiliul Fiscal a atras atenția asupra derapajului major în ceea ce privește sumele cheltuite de la buget.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului să nu adopte rectificarea bugetară prin Ordonanță de urgență, ci să vină cu o Lege a de Rectificare spre aprobare în Parlament.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.