David Cameron, care va rămâne în istorie ca premierul britanic din cauza căruia a apărut Brexitul, a afirmat că nu regretă că a organizat referendumul privind ieșirea din Uniunea Europeană, dar se gândește "în fiecare zi" la consecințele acestuia.
Jeremy Corbyn, liderul principalului partid de opoziție din Marea Britanie, a declarat public că trebuie organizat un al doilea referendum în Marea Britanie cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană.
Plenul Parlamentului European a adoptat marți o rezoluție referitoare la situația relațiilor politice dintre UE și Rusia. Eurodeputații susțin că Rusia nu mai e un "partener strategic" al Uniunii și condamnă implicarea în campania pentru Brexit.
Partidul Laburist va susține un amendament care propune organizarea unui al doilea referendum privind ieșirea din UE pentru a evita Brexit-ul ''distrugător'' al conservatorilor Theresei May, a decis luni liderul formațiunii, Jeremy Corbyn.
Parlamentul britanic va dezbate și își va exprima votul asupra planului B privind Brexitul al premierului Theresa May la 29 ianuarie, a anunțat joi președinta Camerei Comunelor, Andrea Leadsom, potrivit Reuters.
Bruxellesul se așteaptă să primească o cerere din partea Regatului Unit privind amânarea Brexit până în luna iulie, pe fondul divergențelor dintre Guvern și Parlament privind acordul pentru ieșirea din UE.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis luni că Marea Britanie poate renunța la Brexit fără acordul celorlalte 27 de state membre, relatează BBC Online.
Marea Britanie nu va plăti factura separării de Uniunea Europeană decât în condițiile unui acord comercial, spune noul ministru pentru Brexit, Dominic Raab.
Negocierile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie privind Brexit-ul au început luni la Bruxelles, la aproape un an de la referendumul privind relația Londrei cu spațiul comunitar.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.