Liderii din Uniunea Europeană vor discuta sâmbătă chestiunea unei aderări automate a Irlandei de Nord la UE, după încheierea Brexit-ului, în cazul în care Irlanda de Nord s-ar uni cu Republica Irlanda, au declarat surse europene pentru AFP.
Cancelarul german a declarat că un stat terț nu va beneficia de aceleași drepturi sau de drepturi mai avantajoase ca o țară membră UE.La Consiliul Afaceri Generale s-a reamintit că se va negocia după principiul "Toți pentru unul și unul pentru toți".
După ce Theresa May a anunțat că vrea să organizeze alegeri anticipate, mai mulți lideri din Regatul Unit, dar și președintele Consiliului European, Donald Tusk, au salutat decizia Guvernului de la Londra.
Un grup de 50 de politicieni europeni sprijină, într-o scrisoare deschisă, aderarea la Uniunea Europeană a Scoției, în cazul în care aceasta se desparte de Regatul Unit.
Negocierile privind Brexitul vor fi lungi și complicate, spune președintele Consiliului European, Donald Tusk, subliniind că discuțiile referitoare la acorduri comerciale vor începe abia după ce Marea Britanie iese din UE, nu înainte cum vrea Londra.
Conferința Președinților a aprobat o propunere de rezoluție întocmită de liderii a patru grupuri politice și Comisiei pentru afaceri constituționale, în care stabilesc condițiile pentru aprobarea finală de către PE a oricărui acord privind Brexitul.
Susținem o voce unitară a UE în viitoarele negocieri privind procesul Brexit, pe baza principiilor europene agreate de toate statele membre, a declarat, miercuri, în Senat, ministrul delegat Ana Birchall.
Ambasadorul britanic la Uniunea Europeană, Tim Barrow, îi va înmâna miercuri personal președintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea prin care Marea Britanie notifică blocul comunitar de intenția sa de a părăsi UE.
O comisie a Camerei Lorzilor susține că Londra poate părăsi UE fără a plăti vreo ”factură”. Eurodeputații români atrag însă atenția că după Brexit trebuie plătite pentru mii de britanici pensii din fonduri UE și finalizate programele în derulare.
Când vine vorba de viitorul UE, eurodeputații sunt împărțiți în două tabere: cei care vor menținerea unității și a continuării procesului de integrare și cei care pledează pentru o Europă cu două sau mai multe viteze.
Parlamentul britanic a respins un amendament care cerea protejarea drepturilor cetățenilor comunitari ce și-au stabilit legal reședința în Marea Britanie înaintea referendumului privind Brexit.
Turiștii britanici vor continua să plătească tarife de roaming atunci când vor călători în Uniunea Europeană, după Brexit, chiar dacă în UE aceste tarife vor fi eliminate încă din luna iunie 2017.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.