Prima zi a summitului aniversar al NATO a fost "dedicată" unor întâlniri bilaterale și declarații care nu au detensionat relațiile dintre aliați. Principalele concluzii vor veni după a doua zi a reuniunii de la Londra.
Raportul ActiveWatch pentru 2018 privind discursul intolerant și instigator la ură în România relevă că maghiarii și minoritățile sexuale au fost ținta predilectă a acestui tip de discurs.
Berlinul are dreptul de a deporta solicitanți de azil în alte state din Uniunea Europeană, chiar dacă aici sunt condiții mai proaste de viață, a stabilit marți Curtea de Justiție de la Luxemburg. Excepții se vor aplica doar în cazuri extreme.
România a votat în 2015 împotriva relocării refugiaților în țările UE, dar ulterior a susținut Pactul Global pentru Migrație al ONU. UNHCR ar vrea ca România să mobilizeze statele UE în vederea gestionării mai eficiente a fluxurilor de refugiați.
Comisia Europeană trebuie să vină cu o nouă propunere de buget pentru anul viitor după ce negocierile au eșuat. Într-o Europă care se confruntă cu multe provocări - Brexitul fiind cea mai stringentă - presiunea pentru a ajunge la un compromis crește.
Austria va urma exemplul SUA și al Ungariei, care s-au retras din acordul global al Națiunilor Unite privind migrația, a anunțat miercuri agenția de presă austriacă APA, citată de Reuters.
La o săptămâna după moartea unui tânăr, care ar fi fost ucis de doi migranți, situația rămâne tensionată în orașul est-german Chemnitz, resentimentele ajungând la un nivel periculos. Șeful diplomației solicită implicarea cetățenilor.
Garda de coastă a Spaniei a salvat vineri și sâmbătă 933 de migranți și a găsit patru cadavre în Marea Mediterană. În acest timp, ministrul italian de interne spune că nu va mai permite accesul în porturi a vaselor cu migranți.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.