Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 24 de noi contracte de finanțare, în valoare totală de peste 205 milioane de lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de MDLPA.
Autorități și beneficiari au vorbit miercuri, în cadrul unui webinar EURACTIV, despre fondurile de coeziune și rolul lor în sprijinirea comunităților locale, a instituțiilor de învățământ, cercetării sau a educației pentru copii defavorizați.
Peștera Ialomiței, cea mai vizitată peșteră din Munții Bucegi, se află în localitatea Moroeni, judetul Dâmbovița, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna.
În Uniunea Europeană, mai multe state pariază pe bicicletă și alte mijloace alternative de transport pentru a mai reduce traficul și poluarea. Autoritățile române au acordat prea puțină atenție pistelor de biciclete, inclusiv în orașele poluate.
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o consultare de piață pentru obținerea de soluții financiare,în vederea estimării prețurilor pentru realizarea cadastrului general în 309 unități administrativ-teritoriale-UAT.
Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 36 de noi contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare totală de 308.680.126,13 lei.
Orașul Rupea din centrul țării a fost pus pe harta turistică a României în urma unei investiții de circa 6 milioane de euro, susținută din fonduri UE. Dar planurile de dezvoltare au fost afectate de pandemia de COVID-19.
Poate că ”veșnicia s-a născut la sat”, dar satul românesc și-a pierdut busola în ultimul timp. Fondurile europene ar putea fi soluția pentru o îmbunătățirea condițiilor de trai pentru multe sate din România.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.