Plenul reunit al Parlamentului a marcat miercuri, începând cu ora 11:00, într-o ședință solemnă, 75 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între România și Israel.
Mai multe documente ilustrează felul în care o serie de țări în curs de dezvoltare s-au ferit să se implice în altercațiile dintre marile puteri, periclitând programul lui Biden destinat arene mondiale.
Ambasada României la Washington anunță organizarea, în 2023, a unei serii de evenimente de diplomație publică de anvergură, parte a programului intitulat „România-SUA un parteneriat pentru viitor: celebrăm talentul românesc”.
Președintele Letoniei, Egils Levits, l-a decorat miercuri pe Klaus Iohannis cu Ordinul celor trei stele, Clasa I Comandant al Marii Cruci. La rândul său, președintele României i-a oferit omologului Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan.
Cancelarul Olaf Scholz merge vineri în China într-o vizită privită cu ochi sceptici de aliații săi, într-un moment în care Occidentul își înăsprește poziția față de Beijing, în special din cauza apropierii acestuia de Rusia, scrie La Libre Belgique.
Relația dintre cele două țări mediteraneene a fost încordată pentru o lungă perioadă de timp. Acum Israel și Turcia au decis să se apropie din nou și să-și consolideze relațiile economice.
Într-un demers fără precedent în ultimii 25 de ani, toți foștii ambasadori ai SUA în România susțin într-o scrisoare deschisă că “Parteneriatul Strategic cu România s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune investiții ale SUA în Europa".
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia, după agresiunea militară împotriva teritoriului ucrainean ordonată în zorii zilei de șeful statului rus, Vladimir Putin, transmite Reuters, scrie Agerpres.
Eurodeputații l-au criticat marți pe Josep Borrell, șeful diplomației UE, pentru vizita „prost gândită” la Moscova, cei mai mulți vorbind despre lipsa de obiective și relațiile tot mai proaste dintre Europa și Rusia.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.