Europarlamentara ALDE Renate Weber vorbește într-un interviu acordat EurActiv despre provocările migrației la adresa Europei și despre soluțiile pentru integrarea solicitanților de azil.
Evaluarea celor 27 de oferte primite pentru găzduirea Autorității Bancare Europene (ABE) și a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) este bazată doar pe informațiile trimise de statele membre și nu prevede o clasificare sau o listă scurtă.
Guvernul a depus luni, la sediul Comisiei Europene, dosarul de candidatură pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, după retragerea Marii Britanii din UE. 23 de state membre doresc să găzduiască această agenție.
Europenii sunt nemulțumiți de faptul că turcii îi opresc pe refugiații cu studii, potrivit Der Spiegel. De partea cealaltă, Erdogan spune că Europa nu face suficiente eforturi pentru redistribuirea celor trei milioane de sirieni din Turcia.
Redistribuirea refugiaților din Grecia și Italia decurge cu dificultate, mulți refuzând țările mai sărace din UE. Aproape jumătate dintre refugiații din Grecia programați până acum să ajungă în România au refuzat să vină în țara noastră, scrie FT.
Țările bogate au relocat doar un număr infim din cele cinci milioane de refugiați care au fugit din Siria în cei cinci ani de conflict, potrivit unui raport Oxfam, citat de EurActiv Franța.
Polonia nu poate accepta refugiați în acest moment, a declarat premierul polonez Beata Szydlo, la o zi după atentatele care au lovit capitala Europei, provocând moartea a peste 30 de persoane, relatează Reuters.
Preluarea refugiaților se va face pe baze voluntare, potrivit unui draft al concluziilor summit-ului de joi și vineri de la Bruxelles. Exact ceea ce nu și-a dorit cancelarul Angela Merkel, scrie Spiegel Online. România nu-și ia noi angajamente.
Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a anunțat marți, în cadrul unei dezbateri pe tema fluxului de migranți, că România va primi în total 6.205 refugiați în următorii doi ani. Pe 3 martie vor ajunge primii 11 la Galați.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.