Surse politice au declarat pentru EurActiv România că premierul Viorica Dăncilă nu mai vrea să vină miercurea viitoare în Parlament pentru votul privind restructurarea guvernamentală.
Premierul Viorica Dăncilă s-a răzgândit în privința restructurării guvernamentale în Parlament, afirmând luni, înaintea ședinței de Guvern, că ia în calcul acest lucru.
Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că, în timp ce președintele Klaus Iohannis număra câți miniștri a schimbat puterea, PSD număra creșterile de salarii și pensii, dar și "zecile de mii de km asfaltați".
Asociația “Forumul Judecătorilor din România” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” îi solicită președintelui Klaus Iohannis să nu dea curs propunerii Guvernului de a o numi pe judecătoarea Dana Gârbovan în funcția de ministru al Justiției.
Comitetul Executiv al PSD a decis noi nume de miniștri în ședința de vineri, printre care schimbarea Anei Birchall de la Justiție și numirea liderului PSD Argeș, Șerban Valeca, la Ministerul Educației.
Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri dimineața decretele prin care a acceptat noile propuneri de miniștri de la Interne, Externe și vicepremierul pe parteneriate strategice.
Ministrul demisionar al Internelor, Carmen Dan, este ironică la adresa președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia "imediat", iar acum, când aceasta a demisionat, el întârzie să semneze decretul.
Premierul Viorica Dăncilă susține că l-a sunat pe președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre propunerile de miniștri de la Interne, Externe și vicepremier pentru parteneriate strategice și așteaptă un răspuns de la șeful statului.
Teodor Meleșcanu, remaniat din cauza "percepției publice negative" cu privire la modul de desfășurare al alegerilor din Diaspora, a spus că respectă decizia ALDE de a-i retrage sprijinul politic și așteaptă hotărârea de reamaniere a premierului.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.