Ministerul Energiei din România a luat act de decizia Guvernului R. Moldova de a declara stare de urgență începând cu 16 decembrie, urmare a riscurilor asociate aprovizionării cu energie. În acest context, România e pregătită să sprijine Chișinăul.
Grupul de State împotriva Corupției al Consiliului Europei (GRECO) a publicat un raport de monitorizare care evaluează conformarea Republicii Moldova cu recomandările legate de evaluarea privind prevenirea corupției.
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, care este și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, a anunțat că formațiunea va susține „în în mod categoric pe Elena Lasconi" la alegerile prezidențiale din România.
Miercuri a avut loc ceremonia de semnare la nivel înalt a Acordului dintre guvernul României și guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României la punctul de trecere a frontierei Galați-Giurgiulești.
Președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Ioan Chirteș, a declarat luni că a solicitat SRI să specifice dacă a identificat, pe teritoriul României și în exterior, entități care pot influența procesul electoral.
Eurodeputata extremistă Diana Șoșoacă și liderul extremist AUR, George Simion, s-au ferit să transmită vreun mesaj după ce Maia Sandu a câștigat un al doilea mandat de președintă.
Maia Sandu a început să fie felicitată după victoria în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, în ciuda presiunilor venite, potrivit părții pro-UE, din Rusia.
Ziarul de Gardă a pătruns din nou în rețeaua lui Ilan Șor, documentând timp de trei luni din interior, cu ajutorul unei camere ascunse. După ce Măriuța Nistor a fost afară în urma publicării investigației, o altă jurnalistă a continuat munca.
Vicepremierul și ministrul de externe Mihai Popșoi susține că cele 10 mii de buletine de vot, distribuite celor două secții de votare de la Moscova, nu au fost epuizate.
Iulian Fota, fost consilier prezidențial și secretar de stat în MAE, consideră că tendința pro-europeană se va consolida în R. Moldova, unde mult timp cetățenilor nu li s-a explicat ce înseamnă Uniunea Europeană.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.