Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman spune că Revoluția din 1989 "nu s-a terminat complet", arătând că încă mai există "baroni roșii" și corupție.
Ministrul apărării Nicolae Ciucă și-a cerut joi ”iertare” de la familiile rămase în suferință în decembrie 1989 din cauza ”greșelilor, erorilor sau abuzurilor săvârșite de unii dintre angajații Ministerului apărării naționale”.
Societatea Timișoara a transmis miercuri un protest față de intenția liderului AUR, George Simion, de a participa la manifestările de comemorare a Revoluției din 1989.
A fost lansată platforma CopiiiRevolutiei.ro, care conține o serie de interviuri cu revoluționari și copiii acestora din Timișoara, Sibiu, Cugir, Cluj și București.
Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse (SVR) a acuzat marți SUA că vor să instige la o revoluție în Republica Moldova, în contextul alegerilor prezidențiale ce vor avea loc aici pe 1 noiembrie.
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc anunță că s-a autosesizat cu privire la modul în care Teodor Meleșcanu a acționat ca reprezentant al delegației române la reuniunile de la Viena din decembrie 1989.
Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a propus, în ședința Executivului de luni, desființarea Institutului Revoluției Române, condus de fostul președinte Ion Iliescu.
Peste 1.000 de oameni au comemorat duminică evenimentele de acum 30 ani. Printre ei: președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, noul ambasador al SUA în România, ambasadorul britanic.
Comisia Europeană a reacționat rapid la veștile din România privind represiunea revoltei de la Timișoara. În 20 decembrie 1989, Comisia condamna acțiunile regimului Ceaușescu și îngheța acordurile comerciale dintre UE și România.
Rezoluția inițiată de mai mulți europarlamentari români invită statul român să-și intensifice eforturile de aflare a adevărului în legătură cu evenimentele din timpul Revoluției din decembrie 2019.
La 30 de ani de la Revoluție, jurnalistul scoțian Rupert Wolfe Murray a revenit în România pentru a observa cum s-a schimbat societatea și pentru a înțelege și mai bine ce s-a petrecut la Revoluție.