Ministerul Agriculturii a publicat în transparență decizonală proiectul de HG pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.
O lege pentru stoparea risipei alimentare a fost adoptată marți de Camera Deputaților, în contextul în care studiile arată că între 30% și 50% din mâncarea pe care românii o cumpără este aruncată la gunoi în fiecare lună.
Deputata USR Diana Buzoianu a depus joi o inițiativă legislativă pentru reformarea cadrului legislativ privind prevenirea și reducerea risipei alimentar. Alți peste 100 de parlamentari au semnat deja susținerea inițiativei, anunță USR.
Organizația Națiunilor Unite a desemnat 29 septembrie drept Ziua internațională de conștientizare a risipei alimentare pentru a atrage atenția că o treime dintre alimentele produse în lume sunt aruncate, în timp ce regiuni întregi suferă de foamete.
Această concluzie s-a desprins în urma dezbaterilor cu reprezentanții sectorului agroalimentar și întâlnirilor de lucru cu specialiștii din domeniu, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.
Ministerul Agriculturii intenționează să amâne aplicarea legii privind diminuarea risipei alimentare, la cererea industriei, deși România este în continuare unul dintre cele mai risipitoare state din UE cu hrana.
Eurodeputații au votat legea prin care se reduce până în 2030 la jumătate risipa alimentară din UE, eliminând restricțiile actuale asupra donațiilor de alimente și confuzia între etichetele "data expirării" și "data limită" de consum, transmite PE.
În UE sunt generate anual 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare sau 173 de kilograme pe cap de locuitor, potrivit estimărilor. În același timp, 9,6% din populația UE nu-și permitea o masă de calitate o dată la două zile, în 2014.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.