Pentru a se asigura că cetățenii continuă să beneficieze de roaming fără costuri suplimentare atunci când călătoresc în UE, Comisia a propus astăzi un nou regulament privind roamingul.
Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru semnarea unui acord interguvernamental care prevede că cetățenii din ambele state vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming, anunță Guvernul de la Chișinău.
Plenul Parlamentului European a aprobat miercuri pachetul de telecomunicații care limitează costurile apelurile intra-UE, face rețele 5G posibile până în 2020 și creează un sistem de alertă pentru situații de urgență.
Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie discutată în cadrul următoarei ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București, informează Agora.md.
Deputații europeni vor să limiteze prețurile la apelurile și mesajele text trimise dintr-o țară UE în alta, argumentând că acestea sunt extrem de ridicate pentru mulți consumatori, scrie EurActiv.com.
Consiliul UE a adoptat marți actul juridic care limitează cât de mult pot percepe reciproc operatorii pentru a permite serviciile de roaming. Mai este nevoie doar ca textul să fie semnat de Consiliu și de PE și să fie publicat în Jurnalul Oficial.
Europenii nu vor mai avea, de la 15 iunie 2017, costuri suplimentare la telefonie și internet mobil atunci când vor călători în alt stat membru al Uniunii Europene, potrivit votului final dat, joi, de Parlamentul European.
Turiștii britanici vor continua să plătească tarife de roaming atunci când vor călători în Uniunea Europeană, după Brexit, chiar dacă în UE aceste tarife vor fi eliminate încă din luna iunie 2017.
Companiile de telecomunicații au fost la fel de surprinse ca toată lumea când Jean-Claude Juncker a anunțat că Executivul european vrea toate orașele și satele din UE să ofere WI-FI gratuit până în 2020.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.