Aproape 40 de operatori de telecomunicații din UE și Balcanii de Vest se angajează să îmbunătățească accesul la roaming-ul de date între cele două regiuni, cu sprijinul Consiliului de Cooperare Regională (CCR) și Comisiei Europene.
Principalele instituții europene s-au pus de acord pentru prelungirea cu 10 ani, începând din iunie 2022, a regulamentului european privind roamingul, prin care cetățenii europeni beneficiază de roaming gratuit în toate țările Uniunii.
Comisia Europeană a lansat vineri o consultare publică privind revizuirea și prelungirea Regulamentului privind serviciile de roaming. Regulamentul a eliminat tarifele de roaming pentru călătorii din UE. Prevederile actuale expiră în iunie 2022.
Plenul Parlamentului European a aprobat miercuri pachetul de telecomunicații care limitează costurile apelurile intra-UE, face rețele 5G posibile până în 2020 și creează un sistem de alertă pentru situații de urgență.
Începând cu data de 15 iunie 2017, minutele, SMS-urile și datele consumate în roaming în interiorul Uniunii Europene (UE) și țărilor din Spațiul Economic European (SEE) se vor scădea din resursele naționale incluse.
Consiliul UE a adoptat marți actul juridic care limitează cât de mult pot percepe reciproc operatorii pentru a permite serviciile de roaming. Mai este nevoie doar ca textul să fie semnat de Consiliu și de PE și să fie publicat în Jurnalul Oficial.
UE se axează anul acesta pe obținerea de rezultate în chestiuni de interes pentru toți europenii. Instituțiile europene au căzut de acord asupra unui set de priorități, iar PE își face un prim bilanț pentru cele peste trei luni și jumătate din 2017.
Europenii nu vor mai avea, de la 15 iunie 2017, costuri suplimentare la telefonie și internet mobil atunci când vor călători în alt stat membru al Uniunii Europene, potrivit votului final dat, joi, de Parlamentul European.
Turiștii britanici vor continua să plătească tarife de roaming atunci când vor călători în Uniunea Europeană, după Brexit, chiar dacă în UE aceste tarife vor fi eliminate încă din luna iunie 2017.
Săptămână plină la Strasbourg: numeroase decizii au fost adoptate de eurodeputați la sesiunea plenară. Între acestea, un raport privind simplificarea procedurilor de autorizare a alimentelor noi: insecte și nanomateriale, ciuperci, alge și coloranți.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.