USR îi cere ministrului Digitalizării, Sebastian Burduja, să lase acțiunile de PR și să publice codul sursă al algoritmului așa-zisului sistem de inteligență artificială al Guvernului Ciucă, ION.
Consilierul-robot ION al prim-ministrului Nicolae Ciucă a avut luni prima ieșire în public, în mijlocul elevilor de la Liceul „Aurel Vlaicu” din București pentru a interacționa cu aceștia.
Un raport preliminar prezentat de echipa proiectului ION arată subiectele principale de interes pentru românii din țară și din diaspora, conform datelor transmise de Ministerul Cercetării și Digitalizării.
Premierul Nicolae Ciucă anunța pe 1 martie că un robot cu inteligență artificială, botezat Ion, va fi consilierul său onorific. Cei doi au avut un dialog care a stârnit ironii în mediul online, iar acum s-a aflat că discuția a fost regizată.
Flexibil, dotat cu opt motoare și capabil să se deplaseze în orice direcție, Atlas 2030 este primul exoschelet robotic dedicat copiilor afectați de boli neurologice. El a fost prezentat la Spitalul "San Raffaele" din Roma.
O profesoară de informatică din Oradea, mentor în programul internațional Meet and Code, ne-a vorbit despre digitalizare în educație, dar și în general în societate, despre programă și diferențele imense între liceele „mari” și cele „mici”.
A alege între un robot colaborativ și unul clasic nu este unul și același lucru, deși în ambele cazuri este vorba despre produse rezultate în urma unor evoluții tehnologice însemnate.
Șapte spitale din România vor primi roboți, donați de Comisia Europeană, pentru a dezinfecta camerele pacienților, sprijinind astfel reducerea și stoparea răspândirii infecției cu coronavirus.
Un proiect de cercetare de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a ajuns să dezvolte roboți cu aplicații medicale care deja sunt folosiți în spitale. Roboții nu înlocuiesc personalul medical, dar îi eficientizează munca.
Comisia Europeană a lansat achiziționarea a 200 de roboți pentru dezinfectare care vor fi livrați spitalelor din întreaga Europă, în cadrul eforturilor sale continue de a combate răspândirea Sars-CoV-2.
Bucharest Robots și Asociația Suport pun la dispoziția Institutului "Matei Balș" un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate.
Fermele din România au început în ultimii ani să folosească roboții de muls pentru a compensa lipsa forței de muncă. La nivel european, lucrurile sunt mult mai avansate, Comisia și PE încurajând automatizarea muncii în agricultură.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.