O profesoară de informatică din Oradea, mentor în programul internațional Meet and Code, ne-a vorbit despre digitalizare în educație, dar și în general în societate, despre programă și diferențele imense între liceele „mari” și cele „mici”.
A alege între un robot colaborativ și unul clasic nu este unul și același lucru, deși în ambele cazuri este vorba despre produse rezultate în urma unor evoluții tehnologice însemnate.
Șapte spitale din România vor primi roboți, donați de Comisia Europeană, pentru a dezinfecta camerele pacienților, sprijinind astfel reducerea și stoparea răspândirii infecției cu coronavirus.
Un proiect de cercetare de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a ajuns să dezvolte roboți cu aplicații medicale care deja sunt folosiți în spitale. Roboții nu înlocuiesc personalul medical, dar îi eficientizează munca.
Comisia Europeană a lansat achiziționarea a 200 de roboți pentru dezinfectare care vor fi livrați spitalelor din întreaga Europă, în cadrul eforturilor sale continue de a combate răspândirea Sars-CoV-2.
Bucharest Robots și Asociația Suport pun la dispoziția Institutului "Matei Balș" un robot autonom de dezinfecție cu lumină UVC pentru dezinfectarea spațiilor largi și aglomerate.
Fermele din România au început în ultimii ani să folosească roboții de muls pentru a compensa lipsa forței de muncă. La nivel european, lucrurile sunt mult mai avansate, Comisia și PE încurajând automatizarea muncii în agricultură.
O companie din Japonia a introdus un nou rol pentru robotul umanoid pe nume Pepper, dezvoltat de SoftBank: un călugăr budist care poate fi închiriat pentru slujbele de înmormântare.
Interesul în creștere pentru automatizarea afacerilor poate duce la creșterea numărului de șomeri, dar va avea și efecte pozitive pentru consumatori: prețurile nu vor crește, iar dobânzile la credite vor rămâne reduse.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.