Deputații USR depun moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză că, alături de "patronul programului fantomă România educată, a lovit la temelia învățământului românesc".
Organizații și mișcări civice, alături de profesori universitari și cercetători din România și străinătate, îi solicită printr-o scrisoare deschisă lui Iohannis să-și precizeze poziția față de propunerile de modificare a regulilor de analiză a plagia
Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri, de la ora 13:00, la ședința de Guvern în care a fost adoptat Memorandumul privind proiectul "România Educată". Ulterior, proiectul ajunge pe masa Parlamentului.
Președintele Klaus Iohannis va participa la ședința de Guvern de miercuri, atunci când Executivul urmează să adopte proiectul "România Educată" sub forma unui Memorandum.
Guvernul își va asuma săptămâna viitoare, prin memorandum, țintele și obiectivele proiectului „România Educată”, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis.
Președintele Comisiei pentru învățământ de la Camera Deputaților, Natalia Intotero, a anunțat că la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru proiectul "România Educată", PSD a propus 24 de măsuri.
Înlocuirea Bacalaureatului actual cu un BAC unic pentru toți absolvenții de liceu, pe care sa îl poată susține și elevii de la școlile profesionale sau liceele tehnologice, este una dintre prevederile proiectului Romania Educată.
Vicepremierul Dan Barna a declarat luni, la finalul discuției dintre președintele Klaus Iohannis și liderii coaliției pe tema proiectului "România Educată", că există susținere la nivelul Guvernului pentru implementarea acestuia.
Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri în dezbatere publică rezultatelor proiectului „România Educată: viziunea și strategia de dezvoltare a educației pentru 2030”.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.