Am stat de vorbă cu Ștefan Cibian, despre cea de-a 10-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare, și am discutat despre implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) și pregătirea președinției române a Consiliului UE din 2019.
Între 4 și 6 septembrie a avut loc ce de-a X-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare. Evenimentul din acest an a inițiat dezbateri despre implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și rolul de donator al României.
Cooperarea pentru dezvoltare este parte integrantă a relațiilor externe și comerciale ale României. Ca stat membru al UE țara noastră acordă ajutor regiunilor aflate pe lista Comitetului Asistență pentru Dezvoltare al OCDE.
Eveniment cu tradiție, aflat la a opta ediție consecutivă, Școala Română de Dezvoltare a dedicat ziua de 10 iulie tuturor celor dispuși să se implice, într-un mod cât mai constructiv și inedit, în politicile de cooperare pentru dezvoltare.
Agenda ONU privind dezvoltarea post-2015 are la bază așa-numitele Obiective de Dezvoltare Durabilă (SDG), care urmează să substituie Obiectivele de Dezvoltare ale Milleniului (MDG), la sfârșitul anului 2015.
2015 a fost desemnat Anul European pentru Dezvoltare. Fiecare lună a fost împărțită tematic, astfel încât să acopere 12 probleme majore cu care se confruntă societatea. Luna iulie cuprinde activități și politici dedicate copiilor și tinerilor.
Anul 2015 este termenul-limită pentru îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului astfel, ONU a lansat negocierile pe marginea Agendei de dezvoltare post-2015, bazată pe așa-numitele Obiective de Dezvoltare Durabilă.
Simon Maxwell a vorbit într-un interviu acordat cu ocazia „Zilelor internaționale ale dezvoltării” despre sumele ce ar trebui alocate de UE cooperării pentru dezvoltare și de posibilitatea ca Grecia să devină beneficiar de ajutor pentru dezvoltare.
FOND, MAE și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare organizează în 8-10 iulie 2015, cea de-a VIII-a ediție a Școlii Române de Dezvoltare. EurActiv România a transmis LIVE VIDEO prima parte a evenimentului, din 8 iulie.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.