Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Timișoara, că în situația în care nu mai există acoperire vaccinală, pot reapărea și alte boli infecțioase contagioase, considerate eradicate, în afară de rujeolă.
USR cere Ministerului Sănătății să inițieze de urgență o campanie de informare a părinților cu privire la importanța vaccinării copiilor pentru a preveni epidemiile de rujeolă, oreion și rubeolă.
Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național.
Nouă cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Transcarpatia în ultima săptămână, cu șase mai multe decât cu o săptămână mai devreme, astfel că regiunea se pregătește pentru o epidemie, notează publicația ungară Vilaggazdasag.
”Vaccinarea trebuie menținută în timpul pandemiei de COVID-19 pentru a fi eficientă” este mesajul doctorului Hans Kluge, directorul regional pentru OMS Europa, cu ocazia Săptămânii Europene a Vaccinării.
Procentul de acoperire vaccinală antirujeolică la copiii în vârstă de un an în județul Suceava era doar de 61% în cursul lui 2016, reprezentând cel mai mic procent înregistrat până în prezent, potrivit adjunctului DSP Suceava, Cătălina Zorescu.
Cele peste o sută de cazuri de rujeolă raportate DSP Cluj sunt cazuri ușoare, care nu au necesitat internare și a căror principală cauză este neadministrarea vaccinului. 80% din cazuri sunt copii nevaccinați, spune Direcția de Sănătate Publică.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.