Tribunalul internațional special ar trebui să investigheze liderii și comandanții militari ruși și aliații acestora pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.
Președintele Klaus Iohannis este de părere că realitatea actuală, "mult mai brutală decât cea din anul 2014", determină continuarea eforturile comune de consolidare a apărării NATO în regiunea Mării Negre.
Suspendarea livrărilor de gaze rusești către Bulgaria, la sfârșitul lunii aprilie, a dus la un interes uriaș din partea comercianților de gaze naturale în regiune pentru import în Bulgaria.
Soldați ruși capturați povestesc scene groaznice de pe front. Unii susțin că un comandant și-a împușcat soldații din subordine după ce au fost răniți, chiar dacă rănile puteau fi tatate.
România a luat decizia de a interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție, în cadrul procedurilor lansate împotriva Federației Ruse.
Ministrul român de externe și-a exprimat susținerea pentru pachetul al șaselea de sancțiuni împotriva Rusiei, având în vedere importanța menținerii presiunii asupra acesteia, la reuniunea CAE de luni.
Cancelarul Olaf Scholz i-a cerut președintelui Rusiei să ajungă la un acord pentru încetarea focului în războiul din Ucraina cât mai curând posibil. Suedia prezintă un raport privind posibila aderare la NATO.
Ministerul afacerilor externe informează că Federația Rusă a declarat ca personae non gratae 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova.
„Dacă țara cea mai dependentă a Rusia, cu cel mai scăzut PIB din UE, își poate permite să se ridice împotriva lui Putin, oricine ar trebui să poată face acest lucru”, a declarat premierul bulgar Kiril Petkov, pentru New York Times.
Premierul Kiril Petkov s-a întâlnit la Casa Albă cu vicepreședintele SUA Kamala Harris. Cei doi au convenit asupra furnizării efective de gaz natural lichefiat către Bulgaria la prețuri sub cele ale Gazprom, scrie Dnevnik.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.