Deputata USR Oana Țoiu acuză că marți, în plenul Camerei Deputaților, "fără fișă de impact financiar, fără consultare publică și fără să respecte legea salarizării unitare PSD și PNL propun măriri în amendamente noi fără număr".
Membrii Consorțiului Universitaria nu sunt de acord cu proiectul de lege adoptat miercuri de Guvern referitor la interzicerea cumulului pensie-salariu în sistemul public pentru anumite categorii de bugetari.
Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege care prevede interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, iar acesta urmează să ajungă pe masa Parlamentului. Aleșii sunt exceptați de la această regulă.
Pentru modificarea legii salarizării este nevoie de voință politică, susține premierul Florin Cîțu, care recunoaște astfel că parlamentarii coaliției nu sunt dornici să umble la salariile bugetarilor.
Premierul Florin Cîțu a transmis joi că angajații din sectorul public vor primi aceleași salarii și sporuri ca în 2020, subliniind că nu se vor face concedieri. În același timp, el a promis „reformă din temelii” în tot aparatul de stat.
Eliminarea sporurilor bugetarilor va fi abordată în noua lege a salarizării, a anunțat luni seară liderul PNL, Ludovic Orban, sugerând că nu vor fi adoptate măsuri de tăiere în legea bugetului de stat.
Guvernul va reduce unele cheltuieli bugetare pentru salariații din sectorul public, în încercarea de a reduce deficitul din acest an la circa 7% din produsul intern brut, au declarat surse guvernamentale pentru EURACTIV România.
Guvernul analizează, în vederea elaborării proiectului de buget pentru 2021, situația sporurilor acordate în sectorul public pentru a vedea care dintre ele se justifică, a declarat, joi, premierul Florin Cîțu.
Premierul Florin Cîțu a anunțat că salariile bugetarilor vor fi înghețate în anul 2021 "până va fi făcută o analiza a efectelor și implicațiilor asupra legii salarizării".
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.