Camera Deputaților a adoptat proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar. Legea va merge la Iohannis pentru promulgare sau la Curtea Constituțională, dacă va fi atacată.
Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a anunțat că salariile bugetarilor nu vor mai crește de la 1 iulie 2017, ci din ianuarie 2018. Premierul Sorin Grindeanu a refuzat să spună de ce nu se mai respectă programul de guvernare.
Ministrul Florian Bodog a declarat, la Zalău, că începând de luni va funcționa în cadrul ministerului Centrul Național de Resurse Umane, prin intermediul căruia se va acorda asistență medicilor români din străinătate, care doresc să revină în țară.
Cifrele au fost furnizat de Viorel Hușanu, președintele SANITAS București, într-un interviu acordat Agerpres. El spune însă că în ultimii doi ani exodul medicilor s-a diminuat, după ce aceștia au început să fie mulțumiți de ceea ce le oferă România.
Curtea Constituțională consideră că Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educație și din sănătate, este constituțională. Tot miercuri, CCR a amânat discutarea legii lui Dragnea de eliminare a unor taxe.
Măsurile de creștere ale veniturilor angajaților la stat și reducerile de taxe adoptate de Parlament în ultimele luni însumează în jur de 9 miliarde de lei, adică peste 1% din PIB, potrivit Guvernului.
Salariile tuturor angajaților din educație vor fi majorate cu 15 la sută din luna decembrie, cu un efort bugetar anual, suportat începând de anul viitor, de 1,7 miliarde lei.
Klaus Iohannis a criticat situația din sistemul sanitar, apreciind că 20% sau 50% în plus la salariu nu rezolvă nimic. Președintele a subliniat că e nevoie de un sistem fără corupție și a atras atenția asupra resemnării autorităților din domeniu.
Personalul din sistemul public sanitar va beneficia de o majorare cu 25% a salariului brut, începând cu 1 octombrie 2015, potrivit Ordonanței de Urgență aprobată, miercuri, de Guvern.
Premierul Victor Ponta a anunțat că Ordonanța privind creșterea salariilor cu 25% în sistemul sanitar este finalizată, urmând să fie aprobată în cursul ședinței de Guvern de miercuri.
Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a explicat, luni, că pacienții care vor dori să fie tratați la modul privat în spitalele publice vor plăti un onorariu după un plan tarifar, inclusiv pentru infirmieră.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.