Guvernul a majorat salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată de la 2.230 lei la 2.300 lei lunar, începând cu data intrării în vigoare a actului normativ adoptat marți, ceea ce reprezintă o creștere de 3 % față de luna decembrie 2020.
Comisia Europeană a propus miercuri o directivă UE pentru a asigura protecția muncitorilor din Uniune, care vizează stabilirea unor salarii minime la nivel adecvat pentru a permite un trai decent oriunde lucrează.
Comisia Europeană a avut o primă rundă de consultări cu sindicatele și organizațiile patronale din UE și a concluzionat că sunt necesare acțiuni suplimentare.
PES activists România lansează o serie de direcții de acțiune cu caracter european ce urmează a fi promovate de organizație în perioada următoare, sub forma unui decalog progresist.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat vineri că a fost aprobată hotărârea de guvern care prevede ca salariul minim pentru anul viitor să fie de 2.230 de lei.
Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul a căutat soluții de creștere a salariului minim brut pe baza unor indicatori economici clari, care țin cont de realitățile economice. Formulele prezentate duc toate la aceeași rată de creștere - 7,2%.
Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că Guvernul vrea să mărească salariul minim pentru a da un "stimul" mediului de afaceri, nu pentru a crea un handicap acestuia.
Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat joi că va modifica Hotărârea de Guvern prin care se va mări salariul minim pe economie cu 100 de lei, în cazul în care Guvernul Dăncilă va lua o asemenea decizie.
Creșterea salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei și reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate, crede ministrul demis al muncii, Marius Budăi.
Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunțat miercuri că votul pe cele trei directive din Pachetul Mobilitate va fi amânat pentru 1 aprilie, iar cele trei rapoarte vor fi retrimise la Comisia pentru Transport și Turism (TRAN).
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.