PSD consideră, referitor la salariu minim european, că raportarea la modelul UE ar trebui să fie însușită, ca proiect de țară, de întreaga clasa politică din România.
Parlamentarii AUR au depus, la Senat, două proiecte de lege care prevăd armonizarea salariului minim și pensiei minime cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent, transmite News.ro.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri că există posibilitatea ca România să adopte, începând cu anul 2023, salariul minim european. De asemenea, el a spus și că există "voință politică" și pentru majorarea pensiilor.
PSD va susține în Coaliție ca Guvernul să adopte din acest an prevederile Directivei europene adoptate recent de Parlamentul European cu privire la salariile minime adecvate din UE, astfel încât acestea să se aplice de la 1 ianuarie 2023.
Salariile minime din toate țările UE ar trebui să permită standarde de viață și de muncă decente, iar statele membre ar trebui să promoveze negocierea colectivă a salariilor.
Pensia din Bulgaria acoperea în medie în 2021 aproape 46% din salariul pentru care sunt plătite asigurări, reiese din datele din Anuarul „Asigurare Socială de Stat în 2021”, publicat de Institutul Național de Asigurări, conform mediapool.bg.
Negociatorii statelor membre UE au ajuns marți la un acord cu Parlamentul European privind regulile comune pentru garantarea unui salariu minim care să asigure „un nivel de trai decent”, chiar dacă suma nu va fi neapărat aceeași în toate țările.
Ministerul Finanțelor a elaborat actul normativ pentru creștere voluntară a salariului minim pe economie și scutirea de taxe pentru angajatorii care oferă în plus această sumă de bani.
Guvernul propune o creștere brută a salariului minim de aproape 11% de la 1 ianuarie 2022 și o formulă de calcul care să fie aplicată începând cu aceeași dată și pentru anii următori, a declarat marți premierul Florin Cîțu.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.