În Europa, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în avion, din 16 mai, potrivit deciziei luate de Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) și de Centrul European de Control al Bolilor (ECDC).
Îmbătrânirea populației și bolile românilor devin o bombă socială și economică, iar România are nevoie urgentă de 50.000 de asistenți medicali, se arată într-un studiu realizat de Frames.
Consumatorii români ar putea alege mai ușor produsele alimentare mai bune pentru sănătatea lor, iar industria agro-alimentară va fi stimulată să ofere pe piață produse cu o calitate nutrițională sporită.
Comisia Europeană a anunțat rezultatele cererii de propuneri pentru rețelele doctorale lansate în 2021 în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA).
Comisia Europeană lansează o serie de inițiative noi în direcția facilitării accesului la prevenirea, detectarea timpurie, tratarea cancerului, precum și la îngrijirile acordate pentru această boală.
Parlamentul European a aprobat acordul provizoriu la care s-a ajuns anul trecut cu Consiliul privind extinderea competențelor autorității de reglementare a medicamentelor din UE cu 655 de voturi pentru, 31 împotrivă și 8 abțineri.
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 17 contracte de finanțare, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în valoare totală eligibilă de 76.681.216,68 de lei.
Comisia Europeană a lansat joi Autoritatea europeană pentru pregătire și răspuns în caz de urgență sanitară (HERA) pentru a preveni, a detecta și a răspunde rapid la urgențele sanitare.
Adrian Gheorghe a fost revocat joi din funcția de membru al Consiliului de Administrație și președinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naționale pentru Asigurări de Sănătate.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.