Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost invitată la aniversarea a 10 ani de la fondarea centrului educațional pentru copiii bolnavi de cancer.
Astăzi, mai mult ca oricând, sănătatea și bunăstarea mentală este importantă, având în vedere ritmul de viață alert și stresant la care este supusă populația. Iar românii nu fac notă discordantă.
Un studiu realizat de Reveal Marketing Research arată că românii au devenit mai relaxați după pandemie, 60% dintre aceștia declarând că nu dețin stocuri de medicamente sau suplimente alimentare acasă.
Flexibil, dotat cu opt motoare și capabil să se deplaseze în orice direcție, Atlas 2030 este primul exoschelet robotic dedicat copiilor afectați de boli neurologice. El a fost prezentat la Spitalul "San Raffaele" din Roma.
Guvernele din România și Cuba vor semna un acord de reglementare a cadrului legal de cooperare în domeniul sanitar, anunță Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.
Parlamentul European a aprobat marți noi măsuri care consolidează capacitatea Uniunii de a preveni și controla focarele de boli transmisibile și de a aborda amenințările transfrontaliere la adresa sănătății.
Poluarea aerului sufocă vasele inimii și poate provoca infarcte chiar și la persoanele cu artere coronare sănătoase, adică fără plăci de ateroscleroză, crescând riscul de ischemie de până la 11 ori la cei care sunt mai expuși la particule fine.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.