Președintele Klaus Iohannis va participa joi și vineri la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferință, potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială.
Planul Național de Redresare și Reziliență, cu măsuri pentru spitale, școli, locuri de muncă și mediu, va fi gata până în aprilie, a anunțat miercuri președintele Klaus Iohannis.
Premierul Florin Cîțu susține că Ministerul Sănătății are un buget mai mare față de anii trecuți și acuză că "avem oameni în spațiul public care vorbesc fără să înțeleagă cum se face un buget".
Comisia Europeană a permis realocarea unor fonduri din politica de coeziune pentru a răspunde nevoilor ridicate de pandemia de coronavirus, iar statele membre i-au folosit pentru investiții în spitale sau susținerea IMM-urilor în perioada de criză.
Guvernul a aprobat vineri, la solicitarea Ministerului Sănătăți, prelungirea termenului de aplicare a prevederilor Hotărârii nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naționale de sănătate pentru anii 2017 și 2018.
Lucian Duță, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost condamnat vineri de Tribunalul București la 6 ani închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a trimis președintelui Klaus Iohannis și liderilor partidelor parlamentare o scrisoare prin care le cere să își asume Pactul pentru sănătate propus de social-democrați.
Președintele Klaus Iohannis consideră că declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit căreia suntem toți vinovați de cum arată sistemul medical duă 30 de ani este o informație puțin "nerumagată".
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, consideră că toți cei care au condus Ministerul ar trebui să se simtă vinovați pentru starea în care arată sistemul medical, dar a adăugat că el nu își dă demisia după tragedia din Piatra Neamț.
Pentru a acoperi lacunele expuse de COVID-19 și pentru a se asigura că sistemele de sănătate pot face față amenințărilor viitoare, Parlamentul European va solicita un program UE pentru sănătate mai ambițios.
Comisia Europeană a prezentat miercuri o serie de propuneri pentru consolidarea cadrului de securitate sanitară al UE și pentru consolidarea pregătirii pentru situații de criză și a rolului de răspuns al principalelor agenții ale UE.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.