Ministrul român de externe și-a exprimat susținerea pentru pachetul al șaselea de sancțiuni împotriva Rusiei, având în vedere importanța menținerii presiunii asupra acesteia, la reuniunea CAE de luni.
Asaltul și bombardamentele asupra celor mai importante orașe din Ucraina continuă în a 20-a zi de la invazia rusă. A patra rundă de negocieri întreruptă luni a fost reluată, în timp ce evacuarea civililor se desfășoară cu greutate.
Consiliul UE a decis marți să impună al patrulea pachet de sancțiuni economice și individuale în urma războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.
Președintele Joe Biden a anunțat vineri retragerea clauzei națiunii celei mai favorizate pentru Rusia și noi sancțiuni. Și UE și Canada au luat măsuri suplimentare împotriva Moscovei.
Elveția a anunțat că preia pachetul de sancțiuni adoptat de Uniunea Europeană împotriva Moscovei. Emmanuel Macron a discutat cu Vladimir Putin, la cererea lui Volodimir Zelenski. UE amenință cu noi sancțiuni.
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, consideră că UE trebuie să adopte sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei, inclusiv decuplarea de la sistermul bancar internațional SWIFT.
Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a anunțat vineri seara, după reuniunea miniștrilor de externe, că Vladimir Putin și Serghei Lavrov au fost incluși pe lista de sancțiuni a UE.
Președintele american Joe Biden și premierul britanic Boris Johnson au anunțat joi seara noi sancțiuni împotriva Rusiei. Putin are „ambiții mai mari decât Ucraina”, a avertizat liderul de la Casa Albă.
Consiliul European a aprobat joi seara măsuri restrictive suplimentare împotriva Rusiei, în urma invadării Ucrainei. Concluziile summitului nu menționează și excluderea Rusiei din sistemul SWIFT.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.