Uniunea Europeană va aloca Franței 300 de milioane de euro din veniturile generate de activele rusești înghețate, banii urmând să fie folosiți pentru achiziționarea de arme necesare Ucrainei - a anunțat Ministerul Apărării de la Paris.
Serviciul Federal de Statistică al Federației Ruse (Rosstat) a încetat complet publicarea de date privind producția de produse petroliere, arată euronews.com.
În timp ce importurile UE din Rusia au scăzut la niveluri record în al doilea trimestru al anului 2024, persistă semne că sancțiunile Bruxelles-ului asupra Moscovei sunt eludate prin comerțul cu țări terțe.
Uniunea Europeană a introdus o serie de restricții împotriva navelor rusești și aproape a rezolvat problema legată de furnizarea de petrol rusesc prin modalități care ocolesc embargoul, scrie RBC.
Ministerul ceh al Apărării a anunțat că Praga va direcționa o parte din dobânda câștigată de pe urma activelor rusești înghețate în Uniunea Europeană pentru a cumpăra mai multe muniții de calibru mare destinate Ucrainei.
Președintele Andrés Manuel López Obrador l-a invitat pe omologul său rus la învestirea succesoarei sale, Claudia Sheinbaum, pe 1 octombrie, în ciuda mandatului internațional de arestare emis împotriva sa de Curtea Penală Internațională
Studiul unor analiști independenți subliniază că, uneori, rachetele rusești de croazieră au fost folosite la doar câteva săptămâni după ieșirea lor din fabrică, notează The New York Times.
Ursula von der Leyen a anunțat că UE a transferat vineri Ucrainei 1,5 miliarde de euro, bani proveniți din dobânzile activelor înghețate ale Rusiei de către Bruxelles. Kremlinul anunță că va da ”un răspuns” la această decizie.
Consiliul UE a reînnoit luni măsurile restrictive în contextul acțiunilor continue ale Federației Ruse de destabilizare a situației din Ucraina pentru încă 6 luni, până la 31 ianuarie 2025.
Miniștrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene au adoptat noi măsuri punitive pentru a contracara eludarea sancțiunilor și a împiedica Rusia să obțină tehnologie occidentală pentru fabricarea de arme.
Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat joi al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat președinția belgiană a Consiliului.
Potrivit unui videoclip care circulă prin mediile de socializare, rușii s-au așezat la coadă ca să cumpere dolari americani, având în vedere că Bursa din Moscova a ordonat suspendarea imediată a tranzacțiilor în dolari și în euro.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.